Búcsúzás

2022.04.19. 16:37

Eltemették Antall Józsefnét

Az urnás szertartáson több állami vezető is részt vett, mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlése elnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Eltemették Antall Józsefné Fülepp Klárát Budapesten, a Fiumei Úti Sírkertben kedden.

Antall József néhai miniszterelnök feleségét római katolikus szertartás szerint helyezték örök nyugalomra.

Antall Józsefné Fülepp Klárát férje mellé temették.

Az urnás szertartáson több állami vezető is részt vett, mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László, az Országgyűlése elnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az 1934-ben született Antall Józsefné Fülepp Klára március 30-án, életének 88. évében halt meg.

Ő alapította az Antall József Tudásközpontot. Az intézmény március 30-án közleményben úgy fogalmazott, köszönettel tartozik Antall Józsefné Fülepp Klára áldozatos munkájáért, amelyet a nemzet szolgálatában, az antalli örökség megőrzéséért végzett az elmúlt évtizedekben.

"Nyugodjék békében, emlékét szívünkben megőrizzük. Hiányozni fog!" - írta az Antall József Tudásközpont.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, b2) és felesége, Lévai Anikó (b3), mellettük Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (b), Kövér László, az Országgyűlés elnöke (b4), Boross Péter volt miniszterelnök (b5), mögöttük Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára (k), Hende Csaba, az Országgyűlés fideszes alelnöke (b) és Martonyi János volt külügyminiszter (j) Antall Józsefné Fülepp Klára, Antall József egykori miniszterelnök özvegyének, az Antall József Tudásközpont alapítójának temetésén a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhelyén, Antall József síremlékénél 2022. április 19-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában