Osztódás

2022.04.12. 09:52

Pálinkás József és Gémesi György sem csatlakozik Márki-Zay új pártjához

Pedig a kampány alatt mindketten szoros szövetségben álltak az ellenzék miniszterelnök-jelöltjével.

Úgy tűnik, egyre több korábbi szövetségese fordul el Márki-Zay Pétertől a történelmi választási vereségét követően. Hétfőn délután kiderült, hogy sem Pálinkás József, sem Gémesi György nem kíván vele politikailag együttműködni egy új párt alapításában – számolt be a Promenád.24.hu. A portál emlékeztet: a napokban Márki-Zay kinyilatkoztatta, hogy

az általa vezetett ellenzéki összefogás súlyos választási vereségét követően új pártot alapít.

Ezt vasárnap esti Facebook-élőjében is megerősítette, hozzátéve, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalomból kinövő új jobbközép párttal indulni akar a 2024-es európai parlamenti választáson is – olvasható a Mandiner cikkében.

Pálinkás és Gémesi szoros szövetségben álltak Márki-Zay Péterrel

Hétfőn azonban kiderült, hogy két olyan politikus sem akar csatlakozni Márki-Zay új pártjához, akiket korábban a legszorosabb szövetségesei között emlegetett, sőt, akiknek politikai formációit tulajdonképpen be akarta olvasztani. Pálinkás József akadémikusról, az Új Világ Néppárt elnökéről és Gémesi Györgyről, Gödöllő polgármesteréről, az Új Kezdet alapítójáról, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökéről van szó.

A lap az ATV.hu-t idézve azt írja: Pálinkás közölte, őt még nem kereste meg senki az új párt megalakításával kapcsolatban. Sőt, az ATV.hu-tól értesült a bejelentés híréről, és rögtön elárulta:

nem hiszi, hogy bármilyen új pártba belépne.

Hasonlóan nyilatkozott korábban Gémesi György is, aki néhány napja a Klubrádióban azt mondta: 

nem gondolkodik pártalapításban, Gödöllő városa és az önkormányzati szövetség elég munkát ad neki, és elég nagy kihívást is jelent számára.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában