Sértés

2022.05.10. 20:17

Antiszemitizmus és erőltetett magyarkodás jellemzi Niedermüller szerint a vidékieket (videó)

Niedermüller Péter szerint vidéken az antiszemitizmusnak „lényegi tradíciói” vannak.

A VII. kerületi polgármester a Hírklikk Mélyvíz című műsorának vendége volt, ahol felidézte, hogy levizelték a Dohány utcai zsinagóga épületét, ami megítélése szerint antiszemita tett volt. A DK politikusának nincs túl jó véleménye a vidéken élőkről – írja a műsort szemléző PestiSrácok.hu.

Bár vidéken sokféle gondolkodású ember él, az egészen biztos, hogy vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezek a tradíciók szerinte a II. világháború előtti időkig nyúlnak vissza. Niedermüller szerint az állandó, erőltetett magyarkodás végül mindig oda vezet, hogy azt nézzük, ki a magyar és ki a zsidó.

Véleménye szerint félő, hogy a választási eredmények ismeretében – értve ez alatt, hogy a Mi Hazánk a parlamentbe jutott – az általánosan érzékelhető probléma kezelése még távolabbra csúszik, a már említett folyamatos „nemzeti magyarkodás” pedig csak mélyíti a konfliktust.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Niedermüller Péter (DK), a VII. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2022. április 27-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában