Döntés

2022.05.11. 18:03

Elrendelték a nyomozást a jobbikos nemierőszak-botrány ügyében

Címkék#Jobbik

Szilágyi György a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést.

Személyi szabadság megsértésének bűntette miatt rendelt el nyomozást szerdán a jobbikos nemi erőszak-botránnyal összefüggésben a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu a nyomozást felügyelő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészségtől.

A Bors múlt hét csütörtökön írta meg, hogy a Jobbik tavaly év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester bezárta egy szobába, majd megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni. A Jobbik későbbi közleménye a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadta, csak azt, hogy megpróbálták volna elhallgatni az ügyet.

Szilágyi György a Legfőbb Ügyészségen tett feljelentést, ők azt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságnak küldték meg. A nyomozás elrendeléséről a mai napon született döntés, ugyanakkor a hatóság nem nemi erőszak kísérlete, hanem személyi szabadság megsértése bűntettének gyanújával indított nyomozást.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ül Orbán Viktor miniszterelnök székében az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában