Célszerű megoldás

2022.06.22. 08:17

Magyarország bevezeti az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét

Az új szabályozás lényegében megegyezik a német szabályokkal is - ismertette Facbeook-posztjában Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: hosszú évek-évtizedek óta sok bírálat éri a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni. A Magyarországgal szembeni brüsszeli kettős mérce sajnos a mindennapjaink része, ezért mindezt kivédendő az tűnik a legcélszerűbbnek, ha az Európai Parlamentben használt szabályokat szóról szóra beépítjük a magyar jogba. Ugyanezt a rendszert használják például Németországban is, így talán - legalább ezen a területen - elkerülhetők a nemzetközi viták - közölte. 

Kocsis Máté hangsúlyozta, a most benyújtott javaslat az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozik, de még az idei évben minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (például polgármesterek és önkormányzati képviselők) esetében megalkotják ugyanezen szabályokat. Ez így helyes – írta a Fidesz frakcióvezetője.

Borítókép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, forrás: Koszticsák Szilárd/MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában