Mérföldkő

2022.06.24. 21:29

Bokrétaünnepet tartottak a Miskolci Egyetemen

Tízmilliárd forintból épül meg a Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Háza.

– Az európai szintű tudásközpont és levéltár az egyetemi modellváltás szimbóluma. Az épület és a benne helyet kapó intézménykomplexum az egyetemi modellváltás kézzel fogható, bejárható, látványos része lesz – mondta Varga Judit. Az igazságügyi miniszter – aki az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke is – a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Házának ünnepélyes bokrétaünnepén vett részt. 

Közgazdasági tény, hogy az állami beruházások jelentős multiplikátorhatással, munkahelyek teremtésével, az infrastruktúra javításával és a közszolgáltatások emelésével meghatározó mértékben járulnak hozzá a gazdasági folyamatokhoz– jelentette ki Varga Judit, hangsúlyozva: a kormány biztosította, hogy a fontos beruházásokat ne kelljen félbehagyni, még egy kisebb konjunktúra idején sem.
Az adatelemző és levéltári központ igazi kincsesbánya lesz az egyetemi hallgatóknak és a fiatal kutatóknak, az új központban folyamatosan digitalizálják majd a múlt dokumentumait – emelte ki az igazságügyi miniszter.
Kifejtette: állandó egyetemtörténeti kiállítás és kulturális funkciók, mini tudományos látvány- és élményközpont is helyet kap a jövőre elkészülő új épületben. Ebben a fejlesztésben is az látszik, hogy a Miskolci Egyetem a hagyományaira alapozva újul meg.

A Miskolci Egyetem legújabb épületének alapkövét egy évvel ezelőtt tették le, az avatás 2023 májusában várható.

Borítókép: Varga Judit igazságügyi miniszter, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány elnöke (b), Csöbör Katalin, a térség fideszes országgyűlési képviselője (j) és Kolozsvári Zoltán, az ÉPKAR Zrt. projektvezetője a Miskolci Egyetem tízmilliárd forintból épülő Tudományos Adatelemző Módszertani Központ és Levéltári Nyílt Kutatási Adatforrás Ház bokrétaünnepén a szerkezetkész épületben, a Miskolci Egyetem építési területén 2022. június 24-én (MTI/Vajda János)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában