Sok kritika érte

2022.08.19. 19:04

Drogtesztet csinált a finn kormányfő a bulizós videója miatt

A 36 éves Sanna Marin hangsúlyozta, hogy még soha nem fogyasztott illegális kábítószert.

Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én

Forrás: MTI/EPA/Compic

Fotó: Kimmo Brandt

Drogtesztet csinált a finn kormányfő a róla megjelent bulizós videó miatt.

A 36 éves Sanna Marin pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a drogtesztet azért csinálta meg, mert sok kritika érte őt és döntéshozatali képességét.

A finn kormányfő hangsúlyozta, hogy még soha nem fogyasztott illegális kábítószert, azonban saját maga védelmére és az őt ért vádak miatt, amelyeket „nagyon komolyan vesz”, drogtesztet csinált, amelynek eredményét egy héten belül lehet megtudni.

Hozzátette: „méltatlannak tartja”, hogy tesztet csináltattak vele.

A miniszterelnök közölte: képessége, hogy a kormányfői tisztséggel járó feladatait ellássa, a házibulin is megmaradt.

A videó, amelyen a finn szociáldemokrata politikus látható egy zártkörű házibulin, a hét eleje óta terjed az interneten.

A közvélemény megoszlott a kérdésben. Sokan méltatják Marint, amiért hivatása mellett aktív szociális életet folytat, mások azonban megkérdőjelezik alkalmasságát, mert beleegyezett a videó elkészítésébe, igaz, megígérték neki, az nem kerül nyilvánosságra.

A miniszterelnököt nemcsak a finn ellenzék, de saját kormánykoalíciójának tagjai is drogteszt készítésére szólították fel.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában