Újabb botrány a baloldalon

2022.09.15. 17:02

Letartóztatták Gyömrő ellenzéki polgármesterét

A Magyar Nemzet információi szerint a NAV nyomozói a napokban őrizetbe vették, majd a bíróság csütörtökön le is tartóztatta Gyömrő ellenzéki polgármesterét, Gyenes Leventét és társait. A lap úgy tudja, bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt van folyamatban eljárás.

Gyenes Levente

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A napokban hatósági személyek jelentek meg Gyömrő polgármesterének otthonánál – tájékoztatta a Magyar Nemzetet az egyik helyi lakos. A lap megtudta, a politikusnál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói jártak. Információik szerint öt társával együtt őrizetbe is vette a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága Gyenes Leventét, Gyömrő ellenzéki polgármesterét. A mai napon Gyenest és társait harminc napra nem jogerősen letartóztatta a Szombathelyi Járásbíróság.

A nyomozást felügyelő Vas Megyei Főügyészség úgy nyilatkozott, hogy hat személyt csütörtökön valóban letartóztatott a bíróság és az ügyben bűnszervezetben, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt rendeltek el nyomozást.

A Gyömrői Polgármesteri Hivatalnál nem tudtak az ügyben tájékoztatást adni – jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Gyenes Levente azután vált országosan ismertté, hogy pikáns képek jelentek meg róla, amint fehér port szív fel egy meztelen nőről. A politikusról ismert, hogy nem veti meg a luxust: a Kontra korábban kiderítette, a fővárosi közműcégek vezetőjével, Mártha Imrével Ibizán, a Hard Rock Hotelben nyaralt. A szálláshelyen 120 ezer és 450 ezer forint között mozog egy éjszaka ára.

Gyenest néhány éve a Szegedi Ítélőtábla bűnösnek mondta ki folytatólagosan elkövetett adócsalás bűntette és folytatólagosan elkövetett magánokirat-hamisítás vétsége miatt, amiért 9 hónap, két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, helybenhagyva az elsőfokú ítéletet. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában