Szövetség

2022.09.08. 16:39

Orbán Viktor az izraeli főrabbival tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta David Laut, Izrael askenázi főrabbiját, akivel a zsidó közösségek támogatásáról, Magyarország és Izrael kapcsolatáról valamint az orosz-ukrán háborúról is tárgyalt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor az izraeli főrabbival tárgyalt

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

 A megbeszélésen, amelyen részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója és Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija is, 

David Lau köszönetet mondott a magyar kormánynak azért a támogatásért, amelyet Magyarország és a világ zsidó közösségeinek megerősítéséhez nyújt.

Kiemelte azt a segítséget, hogy Magyarország menedéket és ellátást nyújt az Ukrajnából elmenekült zsidóknak.

KÖVES Máté Slomó; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja David Laut, Izrael askenázi főrabbiját a Karmelita kolostorban 2022. szeptember 8-án. Mellettük Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija (j2)
Fotós: Fischer Zoltán / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

 

Orbán Viktor és David Lau örömmel nyugtázta Izrael Állam és Magyarország szoros, stratégiai szövetségét.

 

A tárgyaláson az orosz-ukrán háború kapcsán az azonnali tűzszünet és a béke megteremtésének fontosságát hangsúlyozták - mondta Havasi Bertalan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában