Házi őrizet

2022.10.27. 19:05

Kiengedték a börtönből Budaházy Györgyöt (videó)

Az első fokon 17 év szabadságvesztésre ítélt Budaházy bűnügyi felügyeletbe kerül, otthonában, nyomkövetővel várhatja a másodfokú tárgyalást.

Budaházy György

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

„Ezekben a percekben hívta Gaudi-Nagy Tamás a szerkesztőségünket, hogy Budaházy Györgyöt kiengedik a börtönből” – jelent meg a Vadhajtások oldalán csütörtökön 16:31-kor.

A Mandiner.hu megkereste az ügyvédet, egykori jobbikos országgyűlési képviselőt, aki megerősítette az információt. Mint mondta, 

a mostani döntés a Kúriához kötődik, ahová Budaházy fellebbezése után került az ügy. Budaházy előzetes letartóztatásban volt, melyet félévente vizsgálnak felül. A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a felülvizsgálatot, fellebbezésre azonban a Kúria elrendelte a bűnügyi felügyeletet. Gaudi-Nagy szerint a döntésben a Budaházy által hétfőn elkezdett éhségsztrájk is szerepet játszott.

A bűnügyi felügyelet a régi házi őrizetnek felel meg, amelyet a börtönből kiengedett személy nyomkövetővel, de saját otthonában tölthet le.

Hozzá kell tenni azonban, hogy Budaházyra vár még egy megismételt másodfokú eljárás, de úgy tűnik, hogy erre otthonában készülhet fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában