Kapcsolaterősítés

2023.01.19. 12:07

Orbán Viktor izraeli konzervatív politikai vezetővel tárgyalt

Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját a Karmelita kolostorban fogadta a miniszterelnök.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő fogadja Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját a Karmelita kolostorban 2023. január 19-én

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Amiad Cohent, a Tikvah Fund Israel ügyvezető igazgatóját - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A konzervatív politikus az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meghívására érkezett Magyarországra, de látogatásának célja a Mathias Corvinus Collegium (MCC) munkájának megismerése, valamint a magyar-izraeli jobboldali kapcsolatok erősítése is oktatási és publikációs területen.

ORBÁN Balázs; ORBÁN Viktor
Amiad Cohen, Orbán Viktor és Orbán Balázs a tárgyalóasztalnál (b-j)
Fotós: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Orbán Viktor és Amiad Cohen megbeszélésén részt vett Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumi elnöke is - mondta Havasi Bertalan.

A Tikvah Fund egy konzervatív, Manhattanben bejegyzett, Izraelt és a zsidó konzervatívokat támogató nonprofit alapítvány. Izraeli leányvállalata, a Tikvah Fund Israel elsősorban a konzervatív szellemiségű oktatás megteremtésével, könyvek fordításával, és a következő konzervatív politikusi generáció kinevelésével foglalkozik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában