Megdöbbentő

2023.02.12. 17:19

Valóban antifák támadhattak meg egy járókelőt Budapesten (videó)

A nyolc támadó láthatólag minden ok nélkül vetette rá magát hátulról a munkába igyekvő férfira.

Képkivágás a térfigyelőkamera felvételéből

Forrás: Youtube

Valóban antifasiszta támadás történhetett néhány nappal ezelőtt Budapesten – erősítették meg a Magyar Nemzetnek több forrásból. Az internetre felkerült videók tanúsága szerint pénteken Budapest XI. kerületében egy nyolcfős társaság, amelynek tagjai kendőkkel takarták el az arcukat, látszólag minden ok nélkül hátulról rátámadt egy hátizsákos járókelőre, viperával és ököllel ütni kezdték, paprikasprével lefújták, majd megrugdosták. 

A támadók közül négyet még szombaton elfogott a rendőrség. Mint a Magyar Nemzet írja, 

a szemtanúk szerint a sértett dolgozni ment, és azután támadták meg, hogy leszállt a buszról. A helyszínen egy vértócsa látványos bizonyítékul szolgált a tettlegességre. A lapnak több forrásból megerősítették, pénteken többfelé antifasiszták randalíroztak Budapesten, többségük német volt, de más külföldi és magyar is akadt köztük.

 Az eset előzménye, hogy pénteken tartották a "becsület napi" megemlékezést a radikális jobboldali szervezetek, amelyek az 1945-ös német-magyar budai kitörésre emlékeztek. Néhány éve a radikálisok mellett antifasiszták is ellentüntetést szerveznek, és a két csoport gyakran feszül egymásnak. 

Az ügy részleteiről a fővárosi rendőr-főkapitányság holnap, azaz február 13-án 11 órakor, sajtótájékoztatón számol majd be. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában