Békepárti határozat

2023.03.31. 12:38

Alapjogokért Központ: a baloldal szembehelyezkedik a nemzeti érdekekkel

A magyarországi baloldal folytatja 2022 február 24-én elkezdett, egyébként súlyos és brutális vereséget eredményező politikáját – közölte az Alapjogokért Központ.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k) és az ellenzék közös képviselőjelöltjei az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar jobboldal rendre lehetőséget biztosít a magyarországi baloldalnak, hogy vizsgálja felül a dogmatikusan, a nemzetközi hálózati erők kényszerítő befolyása miatt elfoglalt liberális-progresszív álláspontját, és álljon végre a többség elvárásai és a nemzeti érdek mellé. A hazai konzervatív tábor így tett a rezsicsökkentés, a migrációs válság, a gyermekvédelem, és most az orosz–ukrán háború ügyében is

– írta az Alapjogokért Központ pénteki közleményében.

„Háború és béke új front-, és védelmi vonalakat nyitott a magyar belpolitikában is. A 2022-ben kipattant orosz agresszió a politikai élet szereplőit háborúpárti héjákra és azonnali tűzszünetet követelők táborára hasította ketté. Előbbieket a magyarországi baloldal és propagandamédiája, utóbbiakat a magyar jobboldalon találhatjuk meg. A kormánypárti többséget biztosító Fidesz és a KDNP frakcióvezetője a háború kipattanásának első évfordulóján egy közös határozati javaslatban fogalmazták meg a magyar nemzeti érdeket, ami jelenleg egyetlen szóban sűrűsödik össze: békét!” – hívták fel a figyelmet.

„Békét mihamarabb – üzeni a pénteken végszavazásra került határozati javaslat, amit a baloldal újfent elutasított. Pedig ez a javaslat egy újabb lehetőséget teremtett a magyarországi baloldalnak, hogy kiléphessen végre pózzá merevedett dogmáiból, ám tagjai mégsem éltek ezzel a lehetőséggel. A magyarországi baloldal tehát folytatja 2022 február 24-én elkezdett, egyébként súlyos és brutális vereséget eredményező politikáját, így továbbra is támogatja és ösztönzi a további szankciókat, fegyverszállításokért és így eszkalációért kardoskodik, és cinikusan fitymálja a magyar jobboldal tűzszüneti kívánalmát és békesürgetését”

– hangsúlyozta az Alapjogokért Központ.

A teljes közleményt ITT olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában