Tiltakozás

2023.03.07. 07:27

Már százezren írták alá a földadó elleni petíciót, Márki-Zay mégsem vonja vissza

Valószínűleg ezzel bünteti a gazdákat, akik nem rá szavaznának – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelő beszédét tartja a hódmezővásárhelyi városházán 2023. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesternek az eddigi információink szerint esze ágában sincs visszavonni a korábbi döntést, és a földadót a jövőben is be kívánják szedni, ami a népharagot figyelembe véve botrányos – így kommentálta a Magyar Nemzetnek Benkő Zsolt városi önkormányzati képviselő a hírt, amely szerint már több mint százezren írták alá a földadó elleni petíciót. 

A politikus, aki egyben a Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület elnöke, kifejtette: számított arra, hogy ha országos petíció indul, akkor sokan csatlakoznak majd a kezdeményezéshez, így annak sikere nem lepi meg. Mint elmondta, a petíciót maga is az elsők között írta alá. 

Márki-Zay Péter viszont továbbra is védi a döntést, és azzal mentegetőzik, hogy az adóbevételt szociális célokra fordítják majd. A városvezetés nem is érti, hogy mi a bajuk a gazdáknak a földadóval

– emelte ki Benkő Zsolt.

Szerinte a földadó főként annak ismeretében felháborító, hogy tavaly történelmi aszály sújtotta az országot, így Hódmezővásárhely térségét is. A kukorica teljes egészében odalett, adott eseten sok millió forintos kárt okozva a gazdáknak, akik így is elég nagy bajban vannak. Benkő Zsolt szerint Márki-Zay egy szűk réteget büntet az újonnan bevezetett adóval.

– Valószínűleg azért teszi ezt a polgármester, mert úgy gondolhatja, hogy a gazdák nagy része ­amúgy sem rá szavaz. A földadó bevezetése helyett egyszerűbb lett volna néhány látványberuházást felfüggeszteni vagy elhalasztani, és akkor sokkal több pénzt lehetne szociális célokra fordítani. 

A földadóból nyolcvanmilliót vár, de a városháza tornyának csinosítgatására csaknem háromszázmillió forintot, a város közepén a régi kemping visszaépítésére pedig négyszázmillió forintot fordított.

Utóbbiba 34 turista jött egész tavaly – fűzte hozzá a fideszes önkormányzati képviselő.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában