Versenyképes tudás

2023.03.03. 23:31

Maruzsa Zoltán: a világ legjobbjai között vannak a magyar diákok

A 2022-es tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötték pénteken Budapesten.

Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára díjakat ad át a 2022-es tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik köszöntésén a Belügyminisztériumban 2023. március 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Korosztályukban a világ legjobbjai közé tartoznak a magyar diákok, ezt bizonyítják a nemzetközi tudományos diákolimpiákon elért eredmények is - hangsúlyozta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, aki a 2022-es tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulókat és felkészítő tanáraikat köszöntötte pénteken Budapesten.

A Belügyminisztériumban tartott ünnepségen az államtitkár kiemelte: szívből gratulál a tanulóknak a szép eredményhez, amelyet a korábbi évekhez képest nehezített körülmények között sikerült elérniük. Szerte a világban nagy erőfeszítések történnek annak érekében, hogy a tudományos megméretéseken aktívabb legyen a részvétel - mutatott rá, jelezve: a tavalyi versenyeken a korábbiaknál több ország szerepelt, s a diákoknak több versenyben, erősebb mezőnyben kell helytállniuk.

A magyar diákok összesen 7 arany, 13 ezüst és 20 bronzérmet szereztek tavaly, ez minden idők egyik legjobb eredménye

– húzta alá Maruzsa Zoltán.

MARUZSA Zoltán
Maruzsa Zoltán, a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára beszédet mond a 2022-es tudományos diákolimpiákon eredményesen szereplő tanulók és felkészítő tanáraik köszöntésén a Belügyminisztériumban 2023. március 3-án
Fotós: Máthé Zoltán / Forrás: MTI

Az államtitkár megköszönte a tanulók családjainak támogatását, valamint a pedagógusok és mentorok áldozatos munkáját is. Akik inspirálták és segítették a tehetséges fiatalokat, hogy nemzetközi mezőnyben is a legjobbak közé kerüljenek – tette hozzá.

Kijelentette: 

a tehetség gondozása évszázadok óta a magyar oktatás egyik legfontosabb feladata, amelynek ellátását jelenleg is széles intézményhálózat szolgálja.

Felsorolása szerint többek közt az Arany János Tehetséggondozó Program, az elitgimnáziumok hálózata, a szakkollégiumok és versenyek is szolgálják a tehetséges fiatalok megtalálását és képességeik, tehetségük kibontakozását.

Ne feledjük, a zseni húsz százalék inspirációból és nyolcvan százalék perspirációból - azaz izzadságból - tevődik össze, vagyis az elismerés elsősorban a titeket illet, kedves versenyzők

- idézte Umberto Eco szavait az államtitkár. Hozzátette: biztos benne, hogy „itt a teremben ül legalább két tucat leendő egyetemi tanár, kutató, innovátor, akik nagy dolgokra hivatottak”.

Legyenek büszkék az elért eredményeikre, kívánom, hogy érjék el a céljaikat - zárta beszédét az államtitkár, aki az ünnepségen elismerő okleveleket adott át a tudományos versenyeken eredményesen szereplő diákoknak és felkészítő tanáraiknak.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában