Árnyékkormányinfó

2023.04.24. 19:11

A DK megdicsérte Karácsonyt a keményebb hangvételért (videó)

Egyelőre nem derült ki, hogy a rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány Ferenc részt vesz-e a pápa vasárnapi látogatásán. A DK árnyékkormányinfóján viszont helyesnek nevezték Karácsony Gergely kormánnyal szembeni bekeményítését.

Karácsony Gergely főpolgármester beszél a Fõvárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. november 30-án MTI/Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Miután Gyurcsány Ferenc március végén arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely nem teljesíti hazafias kötelezettségét azzal, hogy a kormány elleni küzdelembe nem hajlandó belevinni Budapestet, Karácsony Gergely pár napra rá be is jelentette, hogy bekeményít, ismét csődöt vizionált Budapesten és közölte, hogy "beszünteti a kormány finanszírozását", azaz, hogy nem fizet több szolidaritási adót. 

Kálmán Olga a DK árnyékkormányának szóvivője a hétfői árnyékkományinfón a következőképpen reagált a fejleményre:
 

"Ha a budapesti főpolgármester így dönt, akkor azt nem tudjuk máshogy értékelni, mint hogy helyes cselekedet volt. 

A Mediaworks kérdésére, Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszer ugyanakkor azt mondta, hogy nem látja, hogy Karácsony eddigi hozzáállása megváltozott volna, csak egyszerűen arról van szó, hogy a főváros nem tud tovább fizetni. 

Az Árnyékkormányinfón téma volt a pápa látogatása is. Molnár Csaba azt mondta, hogy lesznek olyan DK-s politikusok, akik elfognak menni az eseményre, de központilag a párt nem fogja képviseltetni magát. Mint emlékezetes, Gyurcsány Ferenc egy korábbi TV interjúban arról beszélt, hogy "egy darabig bérmálkozott", ezért kézenfekvő volt a kérdés, hogy a pártelnök részt vesz -e az ünnepi eseményen, ezt azonban Molnár Csaba nem tudta megmondani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában