Vállalhatatlan kijelentések

2023.04.19. 06:40

Mesterházy Attila: ha Gyöngyösi ma mondana ilyeneket, akkor ma is tüntetnék ellene

A politikus korábban fel is jelentette a Jobbik elnökét – idézi fel a Magyar Nemzet.

Mesterházy Attila azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. november 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Hiszek abban, hogy az emberek képesek változni. Örülök annak, hogy Gyöngyösi Márton megváltoztatta a nézeteit és belátta, vállalhatatlan, amit korábban mondott – fogalmazott a Magyar Nemzetnek Mesterházy Attila, akit az utóbbi időszak egyik legnagyobb közfelháborodást okozó ügyéről kérdeztek.

Ismert: a Jobbik elnöke nemrég kipával a fején széderesten vett részt az amerikai nagykövet, David Pressman meghívására. Történt mindez annak ellenére, hogy Gyöngyösi Márton korábban több alkalommal is durva antiszemita kirohanásokat tett – és amelyek miatt Mesterházy Attila még az MSZP elnökeként erőteljesen tiltakozott.

A Gyöngyösi ellen szervezett tömegtüntetésen korábban Bajnai Gordon és Rogán Antal mellett Mesterházy Attila is felszólalt.

– Én annak idején tüntettem Gyöngyösi Márton szavai ellen, és ha ma mondana ilyeneket, akkor ma is tüntetnék ellene – fogalmazott most a politikus, aki nemrég kilépett az MSZP-ből, majd Szocialisták és Demokraták néven új pártot alapított. – Egy különbség kettőnk között azért továbbra is marad. Nekem sohasem voltak ilyen nézeteim – jegyezte meg Mesterházy Attila. 

A teljes cikk ITT érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában