Illegális bevándorlás

2023.06.23. 20:09

Bakondi György: a magyar emberek biztonsága az első

A magyar emberek biztonsága az első, a migrációt nem kezelni kell, hanem a határon megállítani - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

MW

óMigránsok eligazításon vesznek részt a lampedusai regisztrációs központban 2023. június 14-én

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Fotó: Vincenzo Livieri

Nyugat-Európában 2015 óta folyamatosan emelkedik a migránsok száma, ezért ott romlik a közbiztonság. A terrorcselekményeknek már több száz áldozata van, legutóbb babakocsiban lévő csecsemőket szurkáltak össze. Mindez összefügg azzal az ideológiai megközelítéssel, hogy ismeretlen személyazonosságú, illegálisan érkező embereket fogadnak be tömegesen. 

Ahol 10 százalék fölé emelkedik a migránsok aránya, ott ez a folyamat már visszafordíthatatlan 

- mondta.    

Magyarország déli határainál a túloldalon már felosztották egymás közt a területet az embercsempész bandák. Pénzt kérnek a területükön áthaladásért és fegyveres harcokat vívnak géppisztollyal, machetével. Aztán abszurd módon ezek az emberek kérnek politikai menedékjogot - jegyezte meg Bakondi György.

A magyar kormány azonban azt az elvet követi, hogy a belbiztonság a határon kezdődik, és nem változtat a politikáján, hiába akarja Brüsszel, hogy engedjük be az illegális migránsokat. Európában egyedülálló módon Magyarországon megkérdezték az embereket, akik a népszavazáson egyértelműen megüzenték, hogy nem kérnek az illegális bevándorlókból, s ez kötelezi a kormányt - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában