Illegális migráció

2023.10.04. 14:15

Szijjártó Péter: Brüsszel hibája a migrációs nyomás erősödése Közép-Európában (videó)

Teljes egészében Brüsszel hibája a migrációs nyomás erősödése Közép-Európában, ugyanis a kötelező letelepítési kvóták napirenden tartása mágnesként vonzza az illegális bevándorlókat és támogatja az embercsempészek üzleti modelljét – reagált a tárca tájékoztatása szerint szerdán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ideiglenes szlovák határellenőrzésekre.

MW

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Swiss Krono Kft. beruházásának bejelentésén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. október 3-án

Fotó: Balogh Zoltán

A tárcavezető a Szlovákia által ideiglenesen visszaállított határellenőrzések kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a migrációs nyomás erősödése Közép-Európában teljes egészében Brüsszel hibája.

„Ugyanis Brüsszel ösztönzi a migrációt, támogatja az embercsempészek üzleti modelljének működését azáltal, hogy folyamatosan nyomják a kötelező letelepítési kvótákat, amelyek mágnesként vonzzák a migránsokat Európába”

 – jelentette ki.

„Mert ha van kötelező letelepítési kvóta, akkor el lehet mondani a migránsoknak, hogy induljatok útnak, majd ha bejuttok, akkor onnantól kezdve elosztanak benneteket, és maradhattok” – tette hozzá.

Felszólítjuk Brüsszelt, hogy azonnal fejezze be ezt a migrációs politikát. Azonnal fejezze be a kötelező letelepítési kvóták napirenden tartását, ne hívjon ide migránsokat, ne támogassa az embercsempészek üzleti modelljét

 – közölte.

Szijjártó Péter ezután leszögezte, hogy az embercsempészek üzleti modelljét szét kell verni a lehető leghatározottabb eszközökkel, a migrációt pedig meg kell állítani, és nem menedzselni kell.

„Az, hogy nő rajtunk a migrációs nyomás, az kizárólag Brüsszel hibája. Úgyhogy abban reménykedünk, hogy a következő európai parlamenti választáson végre olyan politikusok kerülnek döntési pozíciókba Brüsszelben, akik a migrációt megállítani akarják és nem akarnak újabb és újabb migránsokat Európába hívni”

– fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában