Támadások

2023.11.20. 08:58

Soros fia erős lobbitevékenységbe kezdett a gyermekvédelmi törvény ellen

A Soros-birodalom örököse több olyan politikussal is kapcsolatban áll, akik támadják a magyar gyermekvédelmi törvényt - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

MW

Forrás: Instagram/Alex Soros

Alex Soros 2021. június 29-én a Twitteren maga is megosztotta családi alapítványuk, az Open Society bejegyzését, melyben a gyermekvédelmi törvényt kritizálta a szervezet. Az írásban annak lehetőségeit vázolták, hogy az Európai Unió mit tehet hazánk ellen ebben az ügyben.

Alex Soros később, 2021. december 3-án ugyancsak a Twitteren megosztott egy Independent-cikket, mely a Population Matters nevű szervezet egyik, „Welcome to Gilead” megnevezésű projektjéről szólt. Ez a megnevezés utalás A szolgálólány meséje című sorozatban bemutatott disztópikus Gileád Köztársaságra.

A projekt azzal foglalkozott, hogy a gyermekvállalást ösztönző kormányzati politikák mennyiben befolyásolják (negatívan) a reproduktív jogokat.

Alex Soros a hivatkozott cikkből azt emelte ki, hogy bizonyos rezsimek a nők testét nacionalista, gazdasági és patriarchális érdekek szolgálatába állítják.

Ez a kijelentés tulajdonképpen hazánkra is utal, hiszen a projekt során külön fejezetet szenteltek Magyarországnak. Ebben többek között úgy támadták hazánkat, hogy antiszemita uszítás folyt Soros György személye ellen azzal, hogy a zsidó származású amerikai milliárdost a bevándorlás támogatásával vádolták.

Ezen túlmenően a lengyel családpolitikát is hosszasan kritizálták. A szervezetet egyébként eredetileg Optimum Population Trust néven alapították, és több védnöke is nyíltan állást foglalt az oldalon a többgyermekes családmodell ellen.

Ráadásul Alex Soros az elmúlt években több olyan vezető európai politikussal is tárgyalt, akik később nyíltan kritizálták a gyermekvédelmi törvényt és a gyermekvédelmi népszavazást. 

A részletekről ITT olvashat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában