Kitüntetés

2023.12.15. 18:43

Gulyás Gergely: Magyarország magyar és európai ország akar maradni

Magyarország minden erejével azon dolgozik, hogy megmaradjon magyar és európai országnak, ott, ahol ezer esztendeje van otthon – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Zalaegerszegen.

MW

Magyar János, a szlovéniai Lendva polgármestere (k), miután átvette a Zalaegerszegért díjat a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén 2023. december 15-én. Mellette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester

Forrás: MTI

Fotó: Katona Tibor

Gulyás Gergely a zalaegerszegi önkormányzat évzáró rendezvényén azt mondta: 2020 tavasza óta nem tud normális mederbe visszatérni az európai élet.

Úgy fogalmazott:

háborúk követik egymást, az antik hagyományokra épülő keresztény Európa elsüllyedni látszik, sokszor az az érzésünk, hogy választott vezetői tudatosan akarják a víz alá nyomni.

Emlékeztetett arra: Magyarország sokat tesz azért, hogy megmaradjon magyar és európai országnak. Ugyanakkor az adott település vezetőitől – polgármesterektől, országgyűlési képviselőktől, képviselő-testületektől és intézményvezetőktől – függ, milyen életet teremtenek a városokban és a falvakban, mennyire tudják biztosítani a fejlődést - hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Pozitív példaként említette Zalaegerszeget, ahol szerinte kiválóan használják fel a lehetőségeket. 

A városban jól látható a fejlődés, amely Balaicz Zoltán polgármester időszakát jellemzi. Benépesült az ipari park, olyan vállalatok érkeztek, amelyeket világszerte a legjobbak között tartanak számon. Országos jelentőségű gyárak és a világtechnológia élvonalba tartozó vállalkozások kínálnak jó minőségű és jól fizetői munkahelyeket

– mondta.

A zalai vármegyeszékhelyen jól hasznosult az a több mint 103 milliárd forint támogatás, amellyel a kormány hozzájárult a város fejlesztéséhez 

– fejtette ki Gulyás Gergely.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg (Fidesz-KDNP) polgármestere elmondta: a város fejlődése a külső nehézségek ellenére sem állt le.

Közös összefogással, szakértelemmel korrektséggel és őszinte kommunikációval sikerült minden problémán úrrá lenni

– jelentette ki a városvezető.

A hagyományok szerint az évzáró rendezvényen adták át a Zalaegerszegért-díjakat. A díjak adományozásról 1993-ban döntött a közgyűlés. Az elmúlt 29 évben 248 magánszemély és 43 szervezet vehette át a díjat. Idén tíz magánszemély tevékenységét ismerték el Zalaegerszeg-díjjal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában