Botrányos üzenet

2024.02.18. 07:50

"Attól félnek, hogy lógni fognak" – ismét megdöbbentő kijelentést tett Márki-Zay Péter (videó) – frissült

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt a Mindenki Magyarországa Néppárt kampánynyitóján ismét botrányosan nyilvánult meg - derül ki a Hír TV tudósításából. Márki-Zay Péter ellen közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést.

MW

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt pártelnöke beszédet mond a Mindenki Magyarországa Néppárt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és a Kossuth Körök országos kampánynyitó rendezvényén a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 2024. február 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

– Attól félnek, hogy lógni fognak – ezt mondta a kormánypárti politikusokról Márki-Zay Péter kampánynyitóján, számolt be a HírTV. A Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke üzent a baloldalnak is: szerinte van olyan politikus közöttük, aki az ellenzék esélyeit rontja, rágalmaz, vagy akár "részt vesz Putyin üzelmeiben" is.

Bár a rendezvénynek a Mindenki Magyarországa Néppárt EP-kiviselőinek és EP-programjának bemutatásáról kellett volna szólnia, Márki-Zay Péter beszédének fő témája Orbán Viktor volt.

A politikus üzent az ellenzéknek is. Szerinte nem szabad olyanokra szavazni, akik megosztják az ellenzéket, az árulókat pedig meg kell büntetni. 

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja miatt tettek közérdekű bejelentést Márki-Zay Péter ellen – tudta meg a Magyar Nemzet. Tényi István azután fordult a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, miután a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN) szombati kampánynyitó eseményén, kormánypárti politikusok kivégzését ecsetelte.

Tényi bejelentésében leszögezi: mások életének, testi épségének, méltóságának, jogainak, védelme, önmagában is érték, amelyre az alapjogok szabályozásakor figyelemmel kell lenni. 

Szavai szerint bár az Alaptörvény a véleményt érték- és igazságtartalmára tekintet nélkül védi, de a véleménynyilvánítási szabadság védelme ott ér véget, ahol a kifejtett vélemény már nem tud hozzájárulni a demokratikus akaratképzéshez. Az eset kapcsán felmerülhet a közösség elleni uszítás bűntett gyanúja. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában