Külpolitika

2024.02.02. 07:59

Ifj. Lomnici Zoltán: egy őrült tervhez javasolt észszerű kompromisszumot a magyar kormány

Egy teljesen elhibázott, őrült tervhez egy észszerű kompromisszum keretében a magyar kormány lehetőséget biztosított az EU és a tagállamok vezetőinek, hogy évente felülvizsgálhassák saját rossz döntésüket, s bár ez több alapító tagállamnak is kedvező lenne, de gyávák felvállalni, és egység helyett a széttagoltságot választják – reagált a brüsszeli csúcson született megállapodásra a Magyar Nemzetnek ifj. Lomnici Zoltán.

MW

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője beszédet mond a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) ünnepségén

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

Az alkotmányjogász megjegyezte, hogy a brüsszeli vezetés és a mag-Európa irányítói korábban nem tapasztalt kicsinyes módszerekkel próbálják zsarolni a fősodorba nem illeszthető uniós országokat, Magyarország kormánya azonban példamutató jelleggel törekszik annak betartására, hogy a tagállamok az alapszerződések előtt egyenlők, feltétel nélkül.   

Azt mondta, 

a brüsszeli negatív diszkrimináció példátlan és szégyentelen, ráadásul eredménytelen is. 

Úgy vélte ugyanis, hogy 

a fő cél a nemzeti kormány megbuktatása, a politikai és pszeudojogi eszközök teljes fegyvertárának bevetésével. 

Ifj. Lomnici Zoltán szerint Orbán Viktor eredményesen használja ki a lehetőségeit, és jelentősen tovább erősítette Magyarország (külső) szuverén hatalmának befolyását a világban.   

Az alkotmányjogász megjegyezte: 

Magyarország egyértelműen a nyugati szövetségi rendszer része, ugyanakkor a polgári, nemzeti kormány felismerte, hogy „geopolitikai adottságaink és a keleti országok növekvő gazdasági befolyása miatt muszáj pragmatikus külpolitikát folytatnunk, és híd szerepet betöltenünk Kelet és Nyugat között”.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában