CPAC

2024.04.26. 21:49

Alapjogokért Központ: létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

Minden eddiginél sikeresebb CPAC Hungaryt zárt az Alapjogokért Központ: a harmadik konzervatív dzsemborin létrejött a békepárti, antiglobalista erők koalíciója, így a választásoknak már erőit egyesítve veselkedik neki a nemzetközi jobboldal Európától Amerikáig - írta az Alapjogokért Központ az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) elsõ napján a Millenárison 2024. április 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Kiemelték: az idei CPAC Hungaryn minden korábbi számot felülmúlva háromezren vettek részt. A rendezvényre csaknem ötszáz külföldi vendég látogatott el, hat kontinensről. 

Nyolcvan felszólaló osztotta meg gondolatait, köztük két hivatalban lévő miniszterelnök, Orbán Viktor és Irakli Kobakhidze, valamint három egykori kormányfő, Tony Abbott, Mateusz Morawiecki és Janez Jansa.

 Beszélt továbbá hét miniszter - öt magyar és két izraeli -, tíz pártelnök - köztük Santiago Abascal, Geert Wilders, valamint Tom Van Grieken -, három amerikai kongresszusi képviselő - Andy Harris, Paul Gosar, Keith Self -, továbbá hét magas rangú lengyel politikai vezető. 

Videóüzenetekben sem volt hiány: 

Donald Trump, az Egyesült Államok 45. elnöke és André Ventura, a portugál Chega! párt alapítója is biztatta a magyar hallgatóságot, hogy tartson ki küzdelmei mellett. 

"A valódi médiát, a real news media hálózatát 13 ország 36 sajtóterméke, 140 sajtómunkatárssal képviselte" - írták. 

Ezenfelül ötven kiállító partner látogatott el a rendezvényre, köztük amerikai és közép-európai, bolgár, cseh, szlovák, olasz, lengyel think tankek és agytrösztök - tették hozzá. 

A közleményben idézték Szánthó Miklóst, az Alapjogokért Központ főigazgatóját,

 aki szerint a CPAC Hungary óriási sikere a teljes magyar jobboldal érdeme, mert ezzel is bizonyítja Magyarország, hogy nem csupán egyik résztvevője, hanem a motorja a békepárti, antiglobalista erők összefogásának.

 A konferencia két napját úgy összegezte, hogy a bolsevikokból bolsewoke-ok lettek. 

"Innen üzenjük a frusztrált globális baloldali sajtónak: a woke-show hamarosan véget ér" - nyilatkozta az Alapjogokért Központ főigazgatója. 

"Nekünk saját magunknak, az Istenünknek, a családunknak, a hazánknak kell megfelelnünk, nem a liberálisoknak. Ezt a hibát nem szabad elkövetni, a CPAC Hungary példa arra, hogy ne játsszunk a progresszív globalisták játékszabályai szerint" - idézték a közleményben Szánthó Miklóst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában