Országos

2006.10.08. 14:50

Újabb hangfelvétel: Lamperth Mónika a fejlesztési pénzek elosztásáról

Egy újabb hangfelvétel tanúsága szerint a szocialista önkormányzati miniszter azt ígérte, hogy a területfejlesztési törvény módosításakor olyan javaslatot fog a kormány elé terjeszteni, amely a kormánypárti politikusoknak jó lehetőséget ad a regionális területfejlesztési tanácsban.

Magyar Rádió Online

A szocialisták megnyugodhatnak - Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint, aki az MSZP hétvégi választmányi ülésén szólalt fel. - Napirenden van a területfejlesztési törvény módosítása. Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat. Én olyan javaslatot fogok a frakciókkal való egyeztetés után a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak és a szocialista politikusoknak erős lehetőséget és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsban.

Ez az összeg egyébként is nagy izgalmat okozott, legalábbis a sajtó szerint. - Bízzatok bennem, olyan módosítás lesz, ami áthúzza azt az újságokban címlapon megjelent számítást, hogy majd innentől megnézhetjük magunkat, mert a Fidesz fogja osztani a pénzt. Nem így döntöttek Magyarországon a választók, és nem így döntött az Országgyűlésben a Fidesz. Ha kétharmaddal megszavazta volna a regionális választott önkormányzatot, ma más helyzet lenne. Szóval nem szavazták meg a választott regionális önkormányzatot, állami felelősségben hagyták továbbra is. Ezért nekünk ehhez kell alakítani az intézményrendszert – fogalmazott Lamperth Mónika.

A jelenlegi szabályozás a megyei közgyűléseknek és a megyei jogú városok polgármestereinek jelentős szerepet biztosít a regionális fejlesztési források elosztásában. A szocialisták jelentősen veszítettek pozícióikból az önkormányzati választásokon, így 17 megyei közgyűlésben abszolút többsége van a Fidesz-KDNP szövetségnek, és ugyanezen pártszövetség jelöltjét választották meg 16 megyei jogú város polgármesterének a lehetséges 23 helyből. Az MSZP szóvivője az újabb nyilvánosságra került felvétel kapcsán azt mondta, hogy a kormány tagjait a Fidesz érdekeinek megfelelően lehallgatják, a felvételeket önkényesen manipulálják, majd a névtelenség homályába burkolózva kiadják. Ezt maffiamódszernek nevezte, amit az MSZP elutasít. Hozzátette: fel fogják tárni az ügy hátterét, és megszüntetik az ilyen típusú illegális tevékenységet.

Töltse le és hallgassa meg Lamperth Mónika teljes beszédét:

http://www.radio.hu/down/lamperth.mp3

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!