Hirdetés

2022.05.18. 16:46

Az Aerium HX8 elektromos roller értékelése

Saját magunk próbáltuk ki az Aerium HX8 összecsukható elektromos rollert. Két hétig folyamatosan teszteltük, ezt használtuk a munkába járáshoz és a városon kívüli kirándulásokhoz. Mindenekelőtt a szép kivitelezés, a 40 km-t megközelítő hatótávolság és a nagyon jó vezetési tulajdonságok nyűgöztek le minket. De mi keltette fel rajta leginkább a figyelmünket? Ezt az alábbi sorokban áruljuk el Önöknek.

A fotó forrása: Aerium.hu

Az Aerium HX8 összecsukható elektromos roller értékelése

Remek     8.3

Az Aerium HX8 elektromos roller tesztelése nagyon jól sikerült. Mindenekelőtt a kényelmes használat, a kivitel minősége, a figyelemreméltó hatótávolság és a praktikus sebességtartó automatika tetszett benne. A kényelmes 10 colos kerekek egyaránt beváltak a városi közlekedésben és a vidéki, kevésbé forgalmas utakon is. A cserélhető akkumulátor ritkaságszámba megy, és az elektromos robogó egyik nagy előnye.

Sebesség és menettulajdonságok     8.5
Szerkezet és dizájn     8.5
Az akkumulátor és feltöltése     8

Pluszok

  • A kiváló minőségű erős konstrukció
  • Gyorsan és egyszerűen összecsukható
  • Kényelmes vezetés
  • Kiváló hatótáv
  • Kivehető akkumulátor
  • Sebességtartó automatika

Mínuszok

  • Nincs hozzá alkalmazás
  • Csak 100 kg-ig terhelhető
A fotó forrása: Aerium.hu

Szállítás és csomagolás

Az elektromos rollert biztonságos csomagolásban kaptuk meg, amelynek kibontása után kellemes meglepetés ért bennünket. Az Aerium HX8 rollert ugyanis összeszerelt állapotban küldték el. Már csupán a csengőt, a fogantyúkat és a féket kellett felszerelni rá. Mindehhez a csomagban található imbuszkulcsot használtuk. Az egész összeszerelés mindössze néhány percet vett igénybe, beleértve az összes csavar és a fékek működésének ellenőrzését. Így nem kell időt töltenie szerszámok keresésével. A roller használatra kész állapotban történő szállítása pozitívumként értékelhető. A magyar nyelvű használati utasítás és az akkumulátortöltő magától értetődő tartozékok.

A fotó forrása: Aerium.hu

Az Aerium HX8 formaterve és konstrukciója

A fekete szín piros elemekkel kombinálva egyesek számára feleslegesnek tűnhet, de számunkra ez a különlegesség inkább pozitívumot jelent. Maga a roller viszonylag könnyű, mindössze 15 kg súlyú, és gyermekek és a gyengébb fizikumú személyek is könnyen kezelhetik.

Kicsit csalódtunk a 100 kg-os terhelhetőségben, ami számunkra a tesztnél meglehetősen határeset volt. Másrészt legalább megtudtuk, hogy mennyit bír az akkumulátor és a motor nagyobb terhelés esetén. Az elektromos roller kialakítása megfelel az IP54-es védelmi szintnek, ami azt jelenti, hogy védett a por behatolása ellen, és ellenáll a bármilyen irányból érkező fröccsenő víznek. Így teljesen vízálló.

A 10 hüvelykes felfújható kerekek rendkívül hatékonyan nyelik el a rázkódásokat és az elektromos roller nagyszerűen kezeli még a nagyobb útegyenetlenségeket is. Megfelelően felfújt gumiabroncsokkal még macskaköves úton való haladás miatt sem kell aggódnia, ami valószínűleg a vizsgált Aerium HX8 egyik legjobb tulajdonsága. Az utazást egyaránt élvezheti a történelmi belvárosban és vidéken is.

Érdemes megemlíteni a gumírozott tartófelületet is, amely elég széles, és a láb nem csúszik rajta. Az utazás biztonságáról a hátsó tárcsafék gondoskodik, amely a hagyományos kerékpárokhoz hasonlóan a kormányon lévő karral vezérelhető. A fék rendkívül hatékony, és a fékút az elektromotor segítségével minimálisra csökken.

A fotó forrása: Aerium.hu

Az Aerium HX8 összecsukható elektromos roller kiváló minőségű LED lámpákkal felszerelt elöl és hátul. Ezenkívül a fékezéskor a hátsó piros lámpa meggyullad, figyelmeztetve a többi közlekedőt a sebességváltozásra. Az Aerium HX8 egy kis állványt tartalmaz, így a rollert nem kell lefektetni vagy bárminek nekitámasztani. Könnyen megáll - még viszonylag durva kavicson is.

A fotó forrása: Aerium.hu

A lámpák kezelőpanelje két mechanikus gombból és egy mozgatható karból áll, ezek elég könnyen ki- és bekapcsolhatók. A gombok felülete gumírozott, így nem kell aggódnia, hogy az ujja megcsúszik és elveszíti az egyensúlyát. A roller egy színes LCD kijelzőt is tartalmaz, amelyen látható az aktuális sebesség, az akkumulátor kapacitása és a kiválasztott menetmód. A kijelző jól látható és könnyen leolvasható még napsütésben is. Így nem kell aggódnia a hiányzó mobilalkalmazások miatt.

Az út során kiváló hasznát vettük a praktikus kampónak a hátizsák és kisebb tárgyak rögzítésére. Kellemes kiegészítő a klasszikus mechanikus csengő, amelyet a tesztelés során többször is használtunk. Az elektromos roller néhány lépésben, az erre szolgáló kar behajtásával könnyen összecsukható.

Az Aerium HX8 elektromos robogó kivitelezése összességében tetszetős. Ki kell emelnünk a roller súlya és szilárdsága közötti nagyszerű egyensúlyt, a tartózkodó dizájnt és a nagyszerű vezetési élményt.

Sebesség, hatótávolság és menettulajdonságok

Az Aerium HX8 elektromos rollert egy továbbfejlesztett, 350 W teljesítményű elektromotor hajtja, amely lehetővé teszi, hogy akár 25 km/h sebességet is elérjen (a jogszabályok ennél nagyobb sebességet nem engedélyeznek). Amíg a testsúlya nem éri el az e-roller teherbíró képességének határát, addig a 20° körüli emelkedőkkel könnyedén megbirkózik.

A teljesítménnyel teljesen elégedettek voltunk. Az elektromos roller még akkor sem okozott csalódást, amikor egy meredekebb hegyre való feljutást teszteltünk. Kissé, kb. 7 km/ó sebességre lelassul, de kényelmesen felvisz a csúcsra. Ideális a munkába járáshoz, a városi parkokba és a családdal való könnyű kirándulásokhoz.

Három vezetési mód közül választhat (Lassú, Gyors, Leggyorsabb). Sehová sem siet és szeretné élvezni a sima utazást a természetben? Nem gond. Az LCD-kijelzőn mindig látható a kiválasztott üzemmód.

A fotó forrása: Aerium.hu

És ne feledkezzünk meg a tempomatról sem, amelybe pillanatok alatt beleszeret. Ha hat másodpercig azonos sebességgel halad, akkor automatikusan bekapcsol és állandó sebességet tart. Ez mit jelent? Nagy könnyebbséget! A gázkart nem kell állandóan tartani, így a vezetésre koncentrálhat. Ez teljesen új szintre emeli a biztonságot és a vezetési kényelmet. Hányszor történt már meg Önnel, hogy egy elektromos roller akadozni kezdett, mert egyszerűen több gázt adott a kelleténél?

A sebességtartó automatika azonban más módon is használható. Ha szeret futni, és van valaki, aki inkább rollerezni szeretne, akkor magával viheti, és segít megtartani az egyenletes tempót a futásnál.

Az akkumulátor töltése és kapacitása

A vizsgált, energiavisszatöltő rendszerrel felszerelt Aerium HX8 elektromos roller lítium Smart akkumulátorral büszkélkedhet, amelynek kapacitása 10 Ah (36 V). Ideális körülmények között akár 40 km-t is képes megtenni, nekünk 32-36 km-t sikerült elérnünk, amit nagyon jó eredménynek tartunk. Ha a mérleg mutatója Önnél mélyen 100 kg alatti súlyt jelez, úgy gondoljuk, hogy még tovább eljuthat vele.

Jelentős előnye, hogy az akkumulátor kivehető. Ha vesz egy tartalék akkumulátort, nem kell aggódnia amiatt, hogy az elektromos roller félúton leáll. A csere rendkívül egyszerű és semmilyen szerszámot nem igényel. Ráadásul nem jelent gondot, ha a sáros robogót például a garázsban vagy a pincében hagyja, és csak az akkumulátort viszi haza feltölteni.

Az akkumulátor töltése körülbelül 6 órát vesz igénybe, és a teljes folyamatot egy töltöttségjelző fény segítségével követheti nyomon. Amint a zöld színű LED fény kigyullad, a töltés befejeződött és útra indulhat. Az elektromos roller teljesen feltöltve egy kicsit élénkebb a gyorsításkor, ezért legyen óvatos és hívja fel erre a figyelmet, különösen akkor, ha kölcsönadja a gyermekeinek. 

A roller kulcsfontosságú tulajdonságaiParaméterek
Teljesítmény (W)350
Maximális sebesség (km/óra)25
Hatótávolság (km)30–40
Akkumulátor kapacitása (Ah)10
Feltöltés ideje (h)6
Kerékméret (hüvelyk)10″
Teherbírás (kg)100
Tömeg (kg)15

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!