Nők Fókuszban

2022.07.28. 06:10

Megvalósítja a megálmodott menyasszonyi ruhákat

Egy menyasszonyi ruha megalkotása maga az inspiráló kreativitás. A szolnoki No­Limit Esküvői Ruhaszalonban az anyagok széles választékával várják a házasulandó párokat, hogy együtt álmodják meg a nagy nap ruhakölteményeit. A darabok garantáltan passzolnak majd nemcsak az elképzeléshez, hanem a testalkathoz is.

Pr-cikk

A folyamatos fejlődés, megújulás, a munka szeretete fontos értéke a Szolnokon működő NoLimit Esküvői Ruhaszalonnak. Sallainé Kovács Mónika tulajdonossal a kezdetekről is beszélgettünk

– Édesanyámnak volt varrónője, amikor tehettem, elkísértem a próbákra. A varrógép kattogó hangja, az aprólékos, ám kreatív munka már akkoriban magával ragadott, a középiskolában meg is szereztem a szükséges képesítést – tekintett vissza a NoLimit szalon vezetője.

Budapesten egy esküvői­ruha-nagykereskedésnél helyezkedett el, onnan indult, hogy eme ruhacsodák világában szeretne elmélyülni.

– Megfertőződtem, magával ragadott a különleges darabok világa. Azóta ebben a szakmában tevékenykedek. Az elmúlt két évtized alatt több száz ruhát készítettem el. Nincs annál nagyobb öröm, amikor láthatom átsuhanni a boldogságot ügyfeleim arcán, miután felpróbálták a kész ruhát vagy öltönyt – tette hozzá mosolyogva.

Egy-egy tüllszoknyába alkalmanként tizenkét méter anyagot dolgoz be, és bár olykor nem könnyű elkészíteni a vevő által megálmodott darabot, az átadott életérzés mindent felülmúl.

– Az egyediség páratlanságot kölcsönöz. A szememben egy menyasszonyi ruha magát a nőt képviseli, azt, hogy milyennek érezzük, látjuk magunkat, nem feltétlenül a divatot – hangsúlyozta elvét. Ennek köszönhetően nem a trendek alapján közelíti meg az embereket, hanem a személyiségükhöz, alkatukhoz igazítja a ruhát.

– Csak akkor lehet jót alkotni, ha érzem, hogy a menyasszony mit szeretne. Ezért beszélgetéssel kezdünk, Sokan, mikor betérnek hozzám, még maguk sem tudják, mit szeretnének, a terveket öt-hat ruhából állítom össze, ehhez viszont látnom kell, mi áll jól, és egymásra kell hangolódni – mesélte a folyamatról.

A tervezést a rajzolás követi, ezután jöhet az anyagok kiválasztása, ehhez a tükör elé állítja a menyasszonyt, hogy maga is láthassa, melyik passzol leginkább.

– Amikor végül lerajzolom és arra rápillantanak, a visszajelzés: a döbbenet és csodálat, sokan említették, hogy olyan, mintha tévében éreznék magukat. Ezek után minden egyes alkalommal elmondom, hogy a megálmodott ruha nem egyezik majd meg a tervezés összes fázisában. A rajztól az elkészülésig sok külső hatás éri a lányt, vele együtt változik a ruha, ezáltal lesz egyedi – fogalmazta meg tapasztalatait.

A saját tervezésű ruháik mellett kiegészítőket, menyecskeruhákat is kínálnak, de természetesen a vőlegényről sem feledkeznek meg. A hamarosan nagykorúvá váló szalon ügyfeleinek jó része Budapestről, a Dunántúlról érkezik, persze akadnak megrendelések megyebeli vásárlóktól is. A minőséget és tudást, a több évtizedes szakmai tapasztalatot viszont meg kell fizetni. Az ifjú pár nem egyszerű ruhát, hanem egy életérzést kap.

– Néhány éve egy Kubában tartott esküvőre kellett készítenem egy ruhát. Az elképzelés az volt, hogy a tenger felszínén lebegjen az uszály. Ezt otthon a kádban kísérleteztem ki, hogy mely anyag lehet alkalmas erre. Csoda, hogy meg tudtam felelni. A legfantasztikusabb az volt, hogy nem sokkal később egy kiállításon életnagyságú képen találkoztam az ifjú párról készült fotóval. Csodálatos érzés volt látni a munkámat – mondta.

A szolnoki ruhaszalon rendszerint bemutatkozik a CEWES országos és egyéb vidéki kiállításokon is.

– Minden ruhámra büszke vagyok, azt tudom adni a lányoknak amit szeretnének, pedig mind külön sors. A legtöbbjükkel megmarad a jó kapcsolat – tette hozzá.

És bár az évekkel együtt jár a tapasztalat, Sallainé Kovács Mónika mégis úgy gondolja, hogy tanulásból sosem elég. Igyekszik képezni magát, hogy egyre lenyűgözőbb darabokat készíthessen.

NoLimit Esküvői Ruhaszalon

Sallainé Kovács Mónika
menyasszonyiruha-készítő
Telefonszám: +36-30/239-7724
Cím: 5000 Szolnok
Baross utca 38.
E-mail: [email protected]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!