Hirdetés

2023.12.22. 09:37

Fizikai, segéd és betanított munkalehetőségek Hatvanban, illetve környékén

Az állásportálok kínálatában a fizikai, segéd és betanított munkalehetőségek között sokféle pozícióval találkozhatnak az álláskeresők. Ezekben közös, hogy könnyen megugorható feltételeket támasztanak a pályázók felé, a mielőbbi munkába állás esélyét megteremtve ily módon. Természetesen ezen munkakörök Hatvanban és környékén is elérhetőek lehetnek, persze megtalálásukhoz nem árt alapos álláskeresést folytatni.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Több élethelyzetben is jó megoldás lehet

A betanított munkák számos különböző élethelyzetben lévő álláskeresőnek nyújthatnak megoldást. Az egyik legkézenfekvőbb azon álláskeresők csoportja, akik semmilyen speciális végzettséggel vagy tapasztalattal nem rendelkeznek. Esetükben kifejezetten limitáltak az elhelyezkedési lehetőségek, ugyanakkor a fizikai, segéd és betanított munkák az alacsony követelményeikből adódóan esélyt nyújthatnak számukra a munkába állásra.

A betanított munkák továbbá átmeneti megoldást is jelenthetnek, többek között például azok számára, akik két munkahely közötti időszakot töltenék ki ily módon, vagy a pályakezdőknek, akiknek nem sikerül az azonnali elhelyezkedés a szakmájukban. Összességében tehát az ilyen típusú álláslehetőségek számos élethelyzetben segíthetik az előrelépést vagy az adott időszak átvészelését.

A betanított munkák előnyei és hátrányai

A különböző fizikai, segéd és betanított munkáknak persze megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az említett módon az egyik legnagyobb előnye a könnyű hozzáférhetőség, továbbá a munkaerőpiaci tapasztalatszerzés lehetősége. Emellett a munkavállalók több készséget is elsajátíthatnak ezen munkák során, illetve egyes cégeknél később akár feljebb is léphetnek, ha jól és kitartóan dolgoznak, valamint nyitottak a tanulásra és a fejlődésre.

Alapvető hátrány ugyanakkor a fizetés, hisz a betanított állások jellemzően alacsonyabb bérezést biztosítanak, mint a szaktudást vagy tapasztalatot igénylő munkakörök. Kedvezőtlenek lehetnek az ellátandó feladatok is: a betanított munkák egy jelentős része fizikálisan megterhelő, vagy kifejezetten monoton. Mindezen kívül pedig a munkavégzés sokszor több műszakban történik, amihez való alkalmazkodás ugyancsak kihívást jelenthet.

Lehetőségek Hatvanban és környékén 

Betanított álláslehetőségekkel Hatvan és környéke vonatkozásában is lehet találkozni, egyebek mellett például a HatvanAllas.hu weboldalán. Itt gyakran elérhetőek például gyártósori szerelő vagy gyártósori operátor állások, amelyek feladatköre jellemzően különböző összeszerelési, gépkezelői vagy csomagolói tevékenységeket foglalnak magukban. A munkavégzés általában jól szabályozott és egyértelmű utasítások szerint történik, amelyre a munkáltató tanítja be a dolgozóit.

A raktáros és komissiózó munkakörök szintén visszatérő lehetőségek a HatvanAllas.hu felületén, és sok esetben ezen pozíciók sem igényelnek tapasztalatot vagy releváns végzettséget. Az állás betöltőire általában olyan feladatok várnak, mint például a kimenő áruk összekészítése és a bejövők lepakolása, az anyagmozgatás, valamint a raktári rend fenntartása. Ehhez sokszor végzettségre ugyan nem, a targoncás jogosítvány meglétére viszont szükség van.

Mindezek mellett pedig a hatvani portálon keresztül különböző segédmunkák is elérhetőek lehetnek, például építkezésekre vonatkozóan. Az ilyen lehetőségek kapcsán általában a szakemberek munkájának segítéséhez, pakoláshoz, tereprendezéshez és anyagmozgatáshoz keresnek rátermett, jó fizikai állapotban lévő dolgozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!