hirdetés

2018.11.06. 09:55

Országos legjobb lett a jászberényi iskola

Eldőlt: Jászberényben közlekednek a legokosabban a családok.

Ebben az évben a helyi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium érdemelte ki a legeredményesebb sulinak járó fődíját az ország egyik legnépszerűbb közlekedésbiztonsági vetélkedőjének, a Közlekedik a család (KACS) oktatási intézmények számára meghirdetett versenyében.

A jászberényi iskola 24 családdal vett részt a megmérettetésekben, és nyerte meg végül az ötszázezer forint értékű iskolaszer csomagot.

2018-ban először bővítették ki a résztvevők körét, és vonták be a tanintézményeket az immár hét éves Közlekedik a család programba, amelyen az iskolát képviselő diákoknak szüleikkel együtt különféle, a balesetmentes és biztonságos közlekedést érintő témakörökben kellett számot adni tudásukról, illetve gyakorlati ismereteikről a kerékpáros ügyességi feladatoktól kezdve a műszaki, valamint egészségügyi feladványok megoldásáig.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával megvalósult program

iskolai fordulóit április eleje és június közepe közt tartották az ország 21 városában, amelyeknek a végén a jászberényiekké lett a végső győzelem.

Az ünnepélyes díjátadót október 30-án a Jász-Autóház ŠKODA kereskedésében tartották meg, ahol a győztest megillető értékes iskolaszer csomagot a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője, Pomázi Imréné vette át a ŠKODA márkaképviselet, illetve a jászberényi rendőrség munkatársaitól.

Az eseményen szintén részt vevő szülők és diákok elmondták, az volt igazán vonzó számukra ebben a versenyben, hogy nagyon különböző feladványokat, kihívásokat kellett megoldaniuk, aminek köszönhetően mindenki kivehette a részét a tennivalókból, és így az elért eredmény is a közös csapatmunka eredménye lett.

A verseny újabb fordulóval folytatódik jövőre, de addig a résztvevők idei teljesítményéről, küzdelmeiről a http://www.kozlekedikacsalad.hu/ oldalon lehet részletesen olvasni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában