hirdetés

2021.04.28. 10:30

Májusban újra falu- és tanyagondnoki kisbusz-pályázat

A Magyar Falu Program keretében 2021-ben ismét meghirdették a „Falu- és tanyagondnoki buszok beszerzése” pályázatot.

5000 fő alatti állandó lakosságszámú települések önkormányzatai pályázhatnak 15.000.000.- Ft vissza nem térítendő támogatásra egy darab új kisbusz beszerezése céljából (a kiírás részletes szövege itt érhető el.) A kész pályázatok benyújtására május 12-től június 11-ig van csak lehetőség.

A pályázat célja, hogy a kis-lélekszámú települések falu- és tanyagondnoki szolgálatainak működését vagy éppen a szolgálat létrehozását magas komfort-színvonalú, alacsony károsanyag-kibocsátású és takarékos üzemanyag-fogyasztású gépjárművek beszerzésével támogassa a Magyar Falu Program. Az önkormányzatok a falubusz.hu oldalon tájékozódhatnak az önerő nélkül, 100% vissza nem térítendő támogatással is pályázható kisbuszokról. A kiírásban rendelkezésre álló keret mindösszesen három-milliárd forint.

A pályázat rövidesen, május 12-n nyílik, így a községi önkormányzatoknak érdemes mihamarabb tájékozódni a feltételekről és kiválasztani a pályázatban beszerzendő, új autójukat a falubusz.hu weboldalon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában