Hirdetés

2021.11.01. 00:00

Teljeskörű állampapír választék költségmentesen a Magyar Államkincstárban

Magyarországon minden huszadik embernek van megtakarítása a Magyar Államkincstárban értékpapírszámlán. Az országoshoz hasonló az arány Jász-Nagykun-Szolnok megyében is, ahol a megyei népesség 3,5%-ának van kincstári értékpapírszámlája. Az ügyfelek közel fele Start-értékpapírszámlával rendelkezik, vagyis többségük 18 évesnél fiatalabb gyermeke számára fektet be Babakötvénybe.

Már több mint félmillió ember nyitott értékpapír számlát, és vásárolt állampapírt a Magyar Államkincstárban. Számuk dinamikusan emelkedik, az idei évben már 41 ezer fővel bővült a kincstári ügyfelek száma. Ők azok, akik felismerték, hogy az állampapír forgalmazás területén a Magyar Államkincstár a legjobb választás.

Hogy miért?

– a Kincstár a legbiztonságosabb értékpapírszámla-vezető, mert az állam garantálja, hogy az értékpapírszámlán lévő állampapír állomány teljes összegét, beleértve az esedékes kamatokat is, értékhatártól függetlenül visszafizeti, a követelés pedig az állammal szemben soha nem évül el,

– itt minden forgalomban lévő állampapír megvásárolható,

– a Premium Euró Magyar Állampapírt (PEMÁP) és a Babakötvényt csak itt lehet megvásárolni,

– a számlanyitás és az értékpapírszámla-vezetés díjmentes,

– a Kincstár piacvezető az elektronikus szolgáltatásokban:

– ügyfélkapun keresztül otthonról, kényelmesen, online lehet értékpapírszámlát nyitni, eddig már több mint 31 ezren éltek ezzel a lehetőséggel,

– ma már a kincstári ügyfelek mintegy 60%-a a WebKincstár, a MobilKincstár, illetve a TeleKincstár szolgáltatás igénybevételével otthonról intézi állampapírvásárlásait,

– online állampapírvásárláskor lehetőség van bankkártyával fizetni, mely az ügyfél számára a Kincstárból történő kiutaláshoz hasonlóan díjmentes,

– minden megyében elérhető országos hálózat áll az ügyfelek rendelkezésére, ahol akár előre lefoglalt időpontban, az állampapír-forgalmazás iránt elkötelezett és felkészült munkatársak segítik az Ügyfeleket befektetéseik intézésében.

A Kincstárban vezetett értékpapírszámlák közel fele (256 ezer) Start-értékpapírszámla. A Start-számlán megvásárolható Babakötvény ugyanis a legjobb módja annak, hogy gyermekeink, unokáink jövőjének megalapozása érdekében pénzt tegyünk félre számukra. A Start-értékpapírszámlának nincs semmilyen költsége, mentesül mindennemű adó-, járulék- és illetékfizetési kötelezettség alól. A Start-számla egyszerűen megnyitható, akár személyesen bármely állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton, akár személyes megjelenés nélkül, az Ügyfélkapun keresztül.

A Start-számlára befizetett összeget – ideértve az életkezdési támogatást, valamint a mindenkori aktuálisan jóváírt kamatokat – a Kincstár automatikusan Babakötvénybe fekteti. A Babakötvény az inflációt 3%-kal meghaladó mértékben kamatozik, amely jelenleg 6,3%, illetve 6,4% (korosztálytól és állampapírsorozattól függően). Az állam további kedvezménnyel támogatja a Start-számla megnyitását és a későbbi befizetéseket. (Ilyen támogatás többek között az Életkezdési támogatás aktiválása, a természetes személyek általi befizetések 10%-os, maximum 6000 forintig terjedő kiegészítése.) A konstrukció nem igényel rendszeres megtakarítást, nem jár havi befizetési kötelezettséggel. Mivel a Babakötvény alapcímlete 1 forint, így a megtakarításnak nincs sem alsó, sem felső korlátja.

Tehát, ha megtakarított pénzét biztonságos módon, magas hozam mellett szeretné kamatoztatni, fektessen állampapírba! Ha állampapírban gondolkodik, akkor egyértelműen a Magyar Államkincstár a legjobb választás, mert itt nemcsak a saját anyagi biztonságát tudja megalapozni, hanem egyúttal a gyermeke jövőjéről is lehetősége van gondoskodni. Már több mint félmillió ember élt ezzel a lehetőséggel. Lépjen be közéjük, és legyen a Kincstár ügyfele Ön is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában