Hirdetés

2024.02.13. 15:11

Elhelyezkedési lehetőségek bolti eladói és egyéb kereskedelmi munkakörökben Szolnokon

A kereskedelem területén gyakorlatilag mindig akadnak betöltetlen állások, amelyek sokak számára kínálhatnak ideális elhelyezkedési lehetőségeket. Mindez Szolnokról is elmondható, ahol ugyancsak könnyedén megtalálhatják a számításaikat azok, akik szeretnek emberekkel foglalkozni, és nem okoz gondot számukra a különböző értékesítői és vevőkiszolgálási feladatok ellátása.

PR cikk

Forrás: freepik.com

Bolti eladó

A szolnoki álláshirdetések között az eladói pozíciók tűnnek fel leggyakrabban a kereskedelem, értékesítés álláskategóriája alatt. Erről tanúskodik az AllasOrias.hu weboldala is, ahol a napokban is elérhetővé vált egy eladói munkakör a város vonatkozásában, méghozzá egy horgászbolt révén. https://allasorias.hu/allasok/szolnok. Ezenkívül gyakoriak itt a dohánybolti eladó, benzinkúti eladó és más kereskedelmi egységekben betölthető eladói munkakörök is, vagyis mindenképpen érdemes figyelemmel kísérniük a portál kínálatát azoknak, akik hasonló jellegű állást keresnek.

Ezen pozíciók az eltérő munkakörnyezet ellenére valamennyi esetben hasonló feladatokkal járnak együtt. Ebbe többek között beleértendő a vásárlók segítése és kiszolgálása, a pénztárgép kezelése, valamint a fizettetés lebonyolítása is. Emellett a bolti eladóknak az árukkal kapcsolatban is akadnak bőven teendőik: elvégzik az árufeltöltést, ügyelnek a polcképre és kezelik a raktárkészletet. Sőt, a takarítás és az üzlet tisztaságának, illetve rendjének a fenntartása ugyancsak a feladatkörükbe tartozhat.

Termékmenedzser

A szolnoki álláslehetőségek között a termékmenedzser pozíció is több alkalommal előfordult már. Az ilyen jellegű munkakörök változatos feladatokat foglalnak magukban, több kihívást jelentő tevékenységgel. A termékmenedzser egyik megkerülhetetlen feladata például a beszállítókkal és a partnerekkel való folyamatos kapcsolattartás, amelyen keresztül biztosítania kell a szükséges termékek folyamatos elérhetőségét.

A termékmenedzsernek továbbá fontos felelőssége a készletgazdálkodásban való tevékeny szerepvállalás is. Ezt sok esetben a pozíció betöltője más részlegekkel, például a logisztikával vagy a beszerzéssel együttműködve végzi. Ennek során a termékmenedzsernek feladata lehet az optimális készletszintek fenntartása, a készletmozgások és készletszintek monitorozása, a raktárkészletek nyomon követése, továbbá az áruk forgalmazásának megtervezése is. Összességében tehát igencsak sokrétű feladatokkal kell számolni, éppen ezért a felsőfokú végzettség és a többéves kereskedelmi tapasztalat is elvárás lehet ezen állások kapcsán.

Területi képviselő

Ha pedig már kereskedelmi munkakörök, akkor mindenképpen meg kell említeni a területi képviselői pozíciót is, ahol a feladatok főként értékesítői és kapcsolattartói tevékenységekből tevődnek össze. Egy területi képviselő általában egy adott cég képviseletében az új partnerek felkutatásáért, illetve a már meglévők rendszeres látogatásáért és a velük való kommunikációért felel.

Ezenkívül piackutatásokat is végez, valamint rendszeres riportokon keresztül tájékoztatja a vezetőket az értékesítési folyamatok sikerességéről. Munkája során mindemellett a cégen belül más területekkel is kapcsolatot tart, beleértve például a marketinget, termékmenedzsmentet vagy akár a logisztikát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában