Hirdetés

2024.02.16. 11:20

Ilyen munkakörökben kamatoztathatod pénzügyi végzettséged Vácon

A pénzügyi munkakörök egy meglehetősen széles skálát ölelnek fel, számos elhelyezkedési lehetőséget kínálva ily módon. Persze mindez nem csoda, hisz pénzügyi feladatai és kötelezettségei minden vállalatnak és intézménynek vannak, amelyek teljesítése az erre szakosodott szakemberek dolga. Mutatjuk, Vác és környéke vonatkozásában melyek a leggyakoribb pénzügyhöz kötődő álláslehetőségek!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Bérszámfejtő

A bérszámfejtői munkakör gyakran bukkan fel Vác pénzügyi álláslehetőségei között. Nemrégiben például a város álláspiacára specializálódott VacAllas.hu kínálatában is elérhető volt egy ilyen hirdetés, amelyben egyszerre kerestek junior és senior bérszámfejtőket. Elmondható tehát, hogy a még pályakezdő vagy kevés tapasztalattal rendelkező, valamint a szakmában már alaposan jártas szakemberek is megtalálhatják a számításaikat ebben a pozícióban.

A bérszámfejtői munkakörrel járó feladatok sokrétűek, ahol is az alapvető feladatot az alkalmazottak béreinek kiszámítása és az ezzel kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátása jelenti. Ennek részeként a bérszámfejtőnek gondoskodnia kell az alkalmazottak bér- és juttatási adatainak nyilvántartásba vételéről, az adók és járulékok kiszámításáról, továbbá a bérszámfejtési rendszer karbantartásáról és adminisztrációjáról. Ezenkívül pedig rendszeres riportokat is kell készítenie, illetve kapcsolatot kell tartania a hatóságokkal és esetleges külsős szolgáltatókkal.

Könyvelő

A gyakran elérhető pénzügyi álláslehetőségek sorát erősíti a könyvelői pozíció is. Mindez persze nem meglepő, hisz könyvelőre valamennyi gazdasági tevékenységet folytató vállalatnak és intézmények szüksége van. A pozíció feladatköre ugyancsak több fontos tevékenységből tevődik össze, aminek az egyik legalapvetőbb eleme a beérkező számlák és bizonylatok törvény által előírt formában történő rögzítése. Emellett a könyvelő felelős a pénzügyi nyilvántartások vezetéséért, beleértve a bevételek, kiadások, eszközök és kötelezettségek nyilvántartását.

Munkája során kezeli az adózási kötelezettségeket, összeállítja az adóbevallásokat és benyújtja az adóhatóság felé. Az adóhatósággal kapcsolatot is tart, illetve eleget tesz a vállalat adatszolgáltatási kötelezettségeinek. Elkészíti az éves beszámolót, és folyamatosan tájékoztatja a vállalkozás vezetőjét a vállalkozást érintő könyvelési és adózási változásokról. Mindemellett pedig kérés esetén különböző kimutatásokat és statisztikákat is összeállít a pénzügyi helyzetre és teljesítményre vonatkozóan.

Pénzügyi ügyintéző

Végezetül pedig a különböző pénzügyi ügyintézői munkakörökről sem feledkezhetünk meg, amelynek betöltői a pénzügyi adminisztrációban játszanak kiemelt szerepet. Dokumentumokat szerkesztenek, adatbevitelt végeznek és pénzügyi adatbázisokat tartanak karban, számlákat állítanak ki, illetve rögzítik a beérkező számlákat.

Emellett fontos feladatuk a kapcsolattartás is, legyen szó akár a belsős, akár a külsős, például a szállítókkal vagy ügyfelekkel történő kommunikációról. Nem utolsósorban pedig rengeteg ad-hoc jellegű teendőt is ellátnak, amelyekkel a könyvelők, kontrollerek, elemzők és egyéb pénzügyi munkatársak feladatvégzését támogatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában