Hirdetés

2024.02.11. 22:45

Sikerrel zárult a Provident első, nyugdíjasoknak szóló pénzügyi edukációs kampánya

Lezárult a Provident Pénzügyi Zrt. első, nyugdíjasoknak szóló edukációs sorozata. A pénzügyi szolgáltató azzal a céllal indította útjára kezdeményezését, hogy felkarolja azt a generációt is, akiknek az életében még nem játszott szerepet a pénzügyi nevelés, így a leginkább sebezhetőek e tekintetben. A három alkalmas rendezvénysorozatot nagy érdeklődéssel hallgatták a helyiek. A Provident országos roadshowt tervez az edukációs programmal, amelyre partnervárosok jelentkezését várja.

PR cikk

Forrás: Provident Pénzügyi Zrt.

Az egyes hiteltípusok bemutatásával indult a Provident Pénzügyi Zrt. nyugdíjasoknak szóló, pénzügyi edukációs előadássorozatának záró rendezvénye Pápán, a Jókai Mór Városi Könyvtárban. Az eseményen sok nyugdíjas vett részt, akiknek a pénzügyi szolgáltató szakembere bemutatta milyen hitellehetőségek vannak felhasználás, típus, összeg szerint, illetve, hogy melyek azok a sarokpontok, amelyeket egy hitelfelvételen gondolkodó embernek mérlegelnie kell.

„A Provident pénzügyi edukációs tevékenységének kiemelt célcsoportja a nyugdíjasok, mivel ennek a generációnak a fiatalkorában a pénzügyi ismeretterjesztés gyerekcipőben járt, ráadásul ők azok, akik a digitalizáció térhódításával egyébként is könnyebben háttérbe szorulnak. A pápai volt az első ilyen előadássorozatunk, de célunk az, hogy országos szintűvé fejlesszük ezt a programot, így szívesen vesszük más városok jelentkezését is, akik szeretnék, hogy nyugdíjasaik naprakész tudással rendelkezzenek a modern pénzügyek világában is” – fogalmazott Pálfalvi Márta, a Provident Pénzügyi Zrt. vállalati kapcsolatok és kommunikációs igazgatója a Nyugdíjas Akadémia kapcsán.

Forrás: Provident Pénzügyi Zrt.

Az eseményen előadást tartott Dr. Papp Magor háziorvostan szakorvos, a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ igazgatója is, aki mélyrehatóan beszélt a gyógyszerszedési szokások fontosságáról és kihívásairól, hozzájárulva ezzel a résztvevők egészségtudatosságának növeléséhez.

A pápai programsorozaton 70 nyugdíjas vett részt három alkalommal, akik így átfogó képet kaptak életvezetési kérdésekben, célzottan az ő korosztályuk igényeire szabva.

Pápa polgármestere, dr. Áldozó Tamás így ítéli meg a kezdeményezés sikerét: „Idősbarát településként folyamatosan keressük a lehetőségeket, hogy szépkorú polgárainknak ne csak szórakoztató, de hasznos programokat is kínáljunk. Így, amikor a Provident képviselői megkerestek, megláttuk a lehetőséget egy olyan Nyugdíjas akadémiában, amely két fontos területen segít eligazodni, a pénzügyek és az egészség témájában. Örülök, hogy nálunk valósulhatott meg először ez a kezdeményezés.”

A Provident elkötelezett a pénzügyi tudatosság növelése és az idősebb generációk támogatása iránt, és tervezi az edukációs kezdeményezését országos szinten kiterjeszteni a jövőben. A Provident várja azon városok jelentkezését a [email protected] e-mail-címen, amelyek Pápához hasonlóan gondoskodni kívánnak arról, hogy nyugdíjas lakóik is naprakész pénzügyi tudással rendelkezzenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában