Séta

2006.10.31. 08:58

A szerelem sötét verem...?

Csalódni ezerszer, hogy boldogok lehessünk egyszer. Vajon mit gondolnak a fiatalok a mindent elsöprő érzésről, a szerelemről?

SZOLJON

Sex Action : A szerelem démona

"Hé, tőlem nem menekülsz soha,

Mert én vagyok az ördög,

A szerelem démona!

Tudom, hogy nemrég múltál 16,

De néha mégis magadhoz nyúlsz,

Elég, ha rám gondolsz a sötétben,

Ha hozzád, érek megvadulsz.

Nem vagy te egy angyal,

És nem kell, hogy az legyél,

Mert én vagyok az ördög,

Aki majd eljön a testedért.

Enyém leszel bébi, nem bírod már.

Ne félj, nálam már minden készen áll.

Én vagyok a gondolat,

Ami nem hagy nyugodni téged,

Mikor a ruhád alá kúszok bébi,

Te mindig ugyanazt kéred.

Én vagyok a tűz, ami éget,

A szerelem démona.

Az ördög vagyok, aki eljön érted,

Aki nem alszik soha.

Ha enyém leszel végre,

Tőlem nem menekülsz soha,

Mert én vagyok az ördög,

A szerelem démona.

És a tűz, ami éget,

Ami elér mindenhova.

Az ördög vagyok, aki eljön érted,

Aki nem alszik soha.

A szememben lángol a tűz,

A nyelvem szinte éget.

Nem kell tovább várnod,

Én majd magammal viszlek téged.

Elég, ha rám gondolsz a sötétben,

Mikor magadhoz nyúlsz.

Csak én tudom, hogy mi az,

Amitől mindig megvadulsz."

FEKETE NÓRA, 10.B., LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM, JÁSZBERÉNY:               — Szerintem a mai fiatalok túl sok időt fordítanak arra, hogy „szerezzenek” egy fiút/ lányt, akire azt mondhatják: ő a pasim/ csajom. Én 16 vagyok, de nincs barátom, és még nem is hiányzik. Nem mondom néha eszembe jut, hogy vajon mi a baj velem, miért nem kellek senkinek? De ez ahogy jön, úgy gyorsan el is tűnik, mert megtalálom a választ: Semmi másért, csakis azért mert vannak olyan lányok (sajnos), akik kis híján mindent odaadnak, hogy egy társaságban nekik legyen el?ször barátjuk. Na én nem ilyen vagyok! Nem azt mondom, hogy nem nézem meg a fiúkat, de nekem elég az, hogy szeretnek az emberek, és sok barátom van. Most lehet, hogy sokan maradinak tartanak, de én azt szeretném, hogy valaki azért járjon velem, mert fontos vagyok neki, és ne azért, mert bármit „megkaphat?. Jól érzem magam így, a családom és a barátaim szeretnek, és nekem ez pontosan elég! BOLDOG VAGYOK!!! Majd, ha eljön az ideje — legyen akár holnap vagy 1 év múlva —, és megtalálom azt az embert, aki tényleg magamért szeret, akkor nagyon fogok örülni, és természetesen nem leszek semmi jónak elrontója, mert én is imádom, ha imádnak, ahogyan mindenki, aki él és mozog a Világban.

ZANA ZSANETT, ROMHÁNYI ESZTER, PÁLFY JÁNOS SZKI, SZOLNOK: — Éppen van barátod, boldogok vagytok, de néha úgy érzed, megfojt a szerelmével? Vagy talán éled szingli életed, de közben már alig várod a nagy őt? Nos hát mindkét állapotnak megvannak az előnyei és a hátrányai is egyaránt. Szingliség: Bármikor kialakíthatsz új kapcsolatokat, senki sem bámul árgus szemekkel. Nem tölti ki időd minden részét, nem kell rá költeni, és nem kell eltűrnöd a hülyeségeit. De ott van az a nagy hátránya is, hogy néha bizony jó lenne valakihez hozzábújni! Társaslét: Nincs is annál szebb, amikor 10 méterrel a föld felett lebegsz. A hideg téli reggeleken jó, ha valaki felmelegít. A szerelmedben egy igaz barátra is lelhetsz, aki meghallgat, és ha tud, segít. Viszont fontos, hogy tényleg jól érezzétek együtt magatokat, és ne álljon közétek a féltékenység és egyéb szakításhoz vezető indok. Jó tanácsként törődj sokat a pároddal! Nos bárhogy is van, azt leszögezhetjük, hogy csak azért ne járj egy pasival, hogy ne unatkozz, és ha valami zavar a pasidban beszéld meg vele. De a legfontosabb semmiképp ne tedd azt, amit nem szeretnél!

LÉNÁRT ANITA, LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM, JÁSZBERÉNY:                       — Tegyük fel... Tegyük fel, hogy még sohasem találtad meg az igazit, de csak róla ábrándozol. Tegyük fel, hogy megismersz valakit, beleszeretsz, és amikor elcsattan az a bizonyos "very first kiss" a fellegekben jársz. Tegyük fel, hogy megismersz egy olyan valakit akibe beleszeretsz. Tegyük fel, hogy már 8 hónapja jártok. Tegyük fel, hogy ő minden téren tökéletes. Tegyük fel, hogy élsportoló, helyes, okos, jófej, nincs elszállva magától, őrülten szeret és nem csalna meg, attól függetlenül, hogy mindenki belé van zúgva. Tegyük fel... hogy ez én vagyok.(nem a helyes,okos illető, hanem a másik kevésbé tökéletes), aki most tehetetlen, mert már tudja egy ideje, hogy ő a nagy ő, az igazi, a nagy szerelem. És aki most rájött, hogy még ki akarja próbálni, milyen reménytelenül szeretni, szenvedni, ábrándozni, végig sírni egy hetet, elérni az elérhetetlent. Mert erről szól a szerelem. Miért nem 6 év múlva ismertem meg? Hiányzik a változatosság, de tudom, hogy ő az igazi. Más nem tudna így szeretni engem. Ha elhagynám, később úgy is rájönnék, hogy nem tudok nélküle élni, de akkor már késő. Összetörném a szívét. És az enyémet is. Én most még nem az igazit akarom,hanem érezni, hogy szabad vagyok és bármit megtehetek. Tétlen vagyok. Félek. Magamtól. A döntésem súlyától... Én még nem szenvedtem annyit, hogy iagzán értékelni tudjam aszerelmet. „Csalódni kell hogy boldogok lehessünk, Gyűlölni tudni hogy újból szeressünk. Kell tudni zokogni meg sírni, Valakit megunni aztán visszahívni. Csalódni százszor, csalódni ezerszer, Hogy boldogok lehessünk egyetlen egyszer!”

MOLNÁR GERGELY, PÁLFY JÁNOS SZKI, SZOLNOK:                                 — Ezt az érzést már mindenki ismerheti. Úgy tartják az emberek, hogy az ember csak egyszer lehet igazán szerelmes és az örökké tart, lélekből szól. Viszont a diákszerelem más. Ezt egyszerűen meg lehet magyarázni biológiai úton, de sajnos ehhez én egyáltalán nem értek, úgyhogy inkább a saját tapasztalataimat közölném. Vannak viszonzott szerelmek, ekkor az ember csodálatos dolgokat élhet át. Úgy érzi számára semmi sem lehetetlen. Ha veszünk egy példát (ebben az esetben az enyémet): egy fiú összejön egy lánnyal és úgy érzi, hogy vele le tudná élni az életét. Igen ám, viszont tudjuk-''Semmi sem tart örökké.'' Közbejöhet akármi. Ekkor jön a dolog kellemetlen része, a lány vagy a fiú rájön, hogy ez így mégsem frankó, és ekkor jön valamelyik fél felől a hatalmas pofáraesés. Ilyenkor nem lehet mást csinálni, mint kiheverni addig míg nem jön egy másik. De ezzel ellentétben van olyan is, hogy boldogan élnek együtt és ez elég sokáig folytatódik. Viszont a viszonzatlan szerelmek, teljes káoszba vihetik az ember lelkét, sőt akár depresszióhoz is vezethet. Rám inkább ez jellemző. A fiú őrült mód beleesik a lányba, de tudja, hogy a lány hozzá sem szólna. Ilyenkor általában történik valami, ami következtében mégis megszólíthatja a lányt és ő is hajlandó ismerkedni. Ha a fiú nem rontja el, akkor egyre közelebb kerülnek egymáshoz. A fiú úgy érzi megtalálta élete szerelmét. Viszont tudja, hogy kétesélyes a dolog. Vagy összejön, vagy nem. Ha összejön szerencsés az ember. De ha nem, akkor elhihetitek nekem, igazán rosszul tud esni. Olyan dolgokon mentem át, amiket inkább le se írok, mert még hallgatni is rossz. Úgy éreztem, hogy inkább halnék meg, minthogy ezt a fájdalmat elviseljem. A lány angyali volt. Minden elképzelhető dolgot megadtam volna neki. De nincs mese, EZT TÚL KELL ÉLNI! Sőt, azt mondom amíg élsz, persze bizonyos határok között, de mindent meg kell tenni, hogy összejöjjön a dolog. Ha összejön próbálj megadni mindent azért, hogy megmaradjon. De ha nem meg kell érteni, hogy mindig van másik.

GYÁFRÁS HAJNALKA, PÁLFY SZKI:                                                         — Mi fiatalok nem tudjuk/ nem tudhatjuk hogy mi is az igaz szerelem! Úgy látom hogy a mai fiatalok körében a "szerelem" játszik nagy szerepet. Persze ez nem baj, mert szép is a "szerelem" csak túlságosan elvonják a tinik fejét a más fontos dolgokról (pl. tanulás).Bármerre nézünk itt egy pár és ott egy pár! Nézünk szét csak a környezetünkben mint példáúl az iskolánkban. Mennyi kapcsolat szövödik. Nem minden iléyen szép és jó. SAJNOS! Vannak ki reménytelenül szerelmesek és vannak olyanok is kik túl későn veszik észre a szerelmet!Viszont nem tetszik az hogy a kamaszoknál elterjedt az hogy a lányok kezdeményeznek (nem minden kapcsolatnál)! Összegezve tehát a szerelemnek nem csak előnye hanem hátránya is van!

SIMON DÓRA 11. N, LEHEL VEZÉR GIMNÁZIUM, JÁSZBERÉNY:
Ha van, nem kell, ha nincs, meg kell? Hát hogy van ez?
Eleinte bármit képesek vagyunk megtenni, hogy megszerezzük a kiszemelt áldozatot:    kelés    elÕbb,    frizura    belÕve,   kis   smink,   és   a „jaj-úristen-mit-vegyek-fel-nincs-egy-göncöm-se”.  Ha sikeresen átvészeljük ezt a procedúrát, több mint valószínÛ, hogy az a minimum, hogy orra bukunk, de  mindenképp  beégünk.  Végül  azért  minden jól sül el, mert életünk egy tündérmese, és egy vérbeli hÕsszerelmes sosem adja fel. Az  elsÕ hónapok felhÕtlenek, a „bármit megteszek érted, és semmit nem veszek  észre,  csak  a  jót” idÕszaka ez. Örülünk, hogy a „préda” elejtve, lángol  a szerelem, és boldogok vagyunk. De egy idÕ után az a baj, hogy már evidenssé  válik,  hogy  van valaki, aki így is-úgy is szeret. Márpedig itt kezdÕdnek a bajok… EttÕl   eltekintve   a  recept  egyszerÛ,  mondjuk  elkészíteni  annál nehezebb. Adott Lány és Fiú. Legyen viszonylag egyszerÛ a helyzet (feltéve, ha  beszélhetünk  egyáltalán  egyszerÛségrÕl),  szóval  mindketten legyenek egyedülállóak,   és   ne   legyen  semmi  Capulet-Montague-szerÛ  ellentét. Mondhatnám úgyis, adva legyen egy sima és egyenes út a cél felé. Fiú  és  Lány  a  Végzet  akaratából összeismerkedik, szemükre száll a rózsaszín ködnek nevezett valami és az „amíg a halál el nem választ” érzés. Aztán  jönnek  ugye  a  bajok.  Mert  Lány  eddig észre sem vette, hogy Fiú betÛrve  hordja  a  pólóját,  és  hogy ez valahogy felettébb idegesítÕ. Fiú pedig,  hogy  Lány meglehetÕsen sok idÕt tölt el a tükör elÕtt. Aztán vita, kis  duzzogással  fÛszerezett sértettség, majd a könnyes békülés, és lám, a szerelem  (nevezzük  annak)  dúl  tovább.  Aztán  telik-múlik az idÕ (azért annyira  nem  sok…)  és  megint új dolgokra ébrednek rá, míg végül eljutnak arra a szintre, hogy „talán nem is Õ a nekem való”. Szakítás, búcsú, nem is részletezném. Fiú  éldegél tovább, és vár az igazira. Dehogy keresi! „Kelly Clarkson úgyis megtalál” – gondolja Fiú. De Lány már nem ilyen egyszerÛ eset, mert Õ elmélkedik.  És oda jut, hogy neki mégis kell Fiú. Mert hogy „vele olyan jó volt”,  pedig  nem  is  tökéletes…  Legyünk Õszinték, azért Fiú sem ennyire érzéketlen, lelke mélyén azért még ott tanyázik valahol Lány. És  hogy,  hogy  nem…  Bizony, újra találkoznak. És mintha minden gond elszállt  volna…  Aztán  az  ördögi kör kezdÕdik elölrÕl… Mert ilyen egy se veled- se nélküled kapcsolat.

Mert én vagyok az ördög,

A szerelem démona!

Tudom, hogy nemrég múltál 16,

De néha mégis magadhoz nyúlsz,

Elég, ha rám gondolsz a sötétben,

Ha hozzád, érek megvadulsz.

Nem vagy te egy angyal,

És nem kell, hogy az legyél,

Mert én vagyok az ördög,

Aki majd eljön a testedért.

Enyém leszel bébi, nem bírod már.

Ne félj, nálam már minden készen áll.

Én vagyok a gondolat,

Ami nem hagy nyugodni téged,

Mikor a ruhád alá kúszok bébi,

Te mindig ugyanazt kéred.

Én vagyok a tűz, ami éget,

A szerelem démona.

Az ördög vagyok, aki eljön érted,

Aki nem alszik soha.

Ha enyém leszel végre,

Tőlem nem menekülsz soha,

Mert én vagyok az ördög,

A szerelem démona.

És a tűz, ami éget,

Ami elér mindenhova.

Az ördög vagyok, aki eljön érted,

Aki nem alszik soha.

A szememben lángol a tűz,

A nyelvem szinte éget.

Nem kell tovább várnod,

Én majd magammal viszlek téged.

Elég, ha rám gondolsz a sötétben,

Mikor magadhoz nyúlsz.

Csak én tudom, hogy mi az,

Amitől mindig megvadulsz."

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!