Séta

2007.02.27. 10:04

Anyu, én úgy szeretnék egy édes kiskutyát!

Minden gyerek életében eljön az az időszak, amikor a szüleit kérlelve saját kis kedvencet akar tartani, amihez a megfelelő körülmény biztosítása nem mindig egyszerű feladat.

KIRÁLY KRISZTINA, KISÚJSZÁLLÁS

A megfelelő háziállat kiválasztása előtt azonban mérlegelni kell a lehetőségeinket, hogy mennyire is tudnánk kellemes környezetet nyújtani egy új családtagnak. A lakás mérete, típusa, a befogadók kora és neme, mind-mind döntő tényező, nem beszélve a családon belüli betegségekről, allergiás reakciókról. Nem árt ugyanis tudni, hogy van-e bármilyen egészségügyi következménye a kiválasztott állattal való mindennapos érintkezésnek. Egyértelmű tény azonban, hogy a gyerekekre kifejezetten jó hatással vannak az állatok, szociális kézségeik fejlődnek az által, ha simogatják, megérintik a kedvenceiket. Felelősségtudatuk megnő, amennyiben abban a korban vannak, hogy nekik kell az ellátásukról gondoskodni. Nagyon szeretnék egy palotapincsit, sétáltatnám és babusgatnám éjjel-nappal, mert ők igénylik a törődést. -mondta a 11 éves Rozália. A már megszeretett, imádott háziállat elvesztése komoly lelki megrázkódtatást jelenthet, ami megismerteti a kisebbekkel a gyászt, gyászmunkát. A halál fogalmának értelmezése pedig korosztályonként változik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!