Séta

2007.02.16. 13:16

Könyvajánló: Eszter kira – Élet Isztambulban, halál a vágyban

A történet Spanyolországban, Toledóban kezdődik, ahol 1492 augusztusára minden zsidónak el kell hagynia az országot. Legtöbben a vendégszerető Isztambult, az Oszmán Birodalom fővárosát választják, ahogyan Eszter de Toledo családja is tette.

GAZDA ESZTER, LVG, JÁSZBERÉNY

Ez a történelem egy ismeretlen medálja, egy nehéz sorsú család nem kevesebb, mint száz éven keresztül nyomon követett élete. A könyörtelen uralkodók és beteges határozataik által megkeserített életben mégis rengeteg mindennapi örömmel és apró csodával találkozunk.

A főszereplő a még Toledóból menekült Eszter unokája, aki szüleivel ellentétben élete végéig a pénzt hajszolva a háremben is ismert kereskedőasszonnyá, kirává válik. Fél életét tudatlanságban, hazugságban élte, így kis híján egy gyilkos vágy áldozatává vált.

A könyv bepillantást enged a legegyszerűbb életű emberektől az oszmán uralkodóház fejei és a pápa titkaiba is, s az eseményeket és gondolatokat, több szempontból, s eddig ismeretlen álláspontból is szemlélteti. Az elhajlott élet minden formája megtalálható, vérfertőzés, gyilkosság, s tiszta szerelem is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!