Farkas Tünde

2019.11.25. 06:00

Iskolák és színház: fontos a kapcsolat

A Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumba járok, és az iskolánk életében jelentős szerepet játszik a színház az erre kialakított rajz és dráma szak miatt. Más szolnoki középiskolában is fontosnak tartják a diák illetve a színház közötti kapcsolatot.

Széchenyi István Gimnázium

– Az iskolám lehetőséget adott arra, hogy a középiskolai tanulmányaim alatt a Szigligeti színházban dolgozhassak. Az elmúlt évek összes darabját lehetőségem volt megnézni. A kedvencem A dzsungel könyve című darab volt, melyet több mint tizenötször láttam, és ennek a cselekménye fogott meg a legjobban – nyilatkozta Farkas Kata középiskolás tanuló.

– Szerintem is ez a legjobb. Én is gyakran járok színházba, és ez a mű nekem is az egyik kedvencem. Úgy gondolom, jó dolog, hogy pár szolnoki iskola szeretné közelebb hozni a tanulókat a színházhoz. Mindenkinek ajánlom, nemcsak a fiatalok körében, hanem a felnőtteknek is, hogy minél többet járjanak színházba. Minden egyes darabnak megvan a hangulata és a maga varázsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!