SÉTA

2011.03.17. 17:42

Ó, az a mámoros szerelem!

Itt a tavasz, a csiklandozó napsugarak jókedvet csalnak az arcunkra, valami megpezsdül, s szerelmesek leszünk. A tavasz tényleg a szerelem időszaka? De mi is a szerelem? A fiatalok szerint...

Szoljon.hu

CSIZMADIA CSÖNGE 10. A, HAJNÓCZY, TISZAFÖLDVÁR: — Mi is az a szerelem? Hát kémiai folyamat, ami először az agyban megy végbe. Amikor egy leány találkozik egy fiúval, akkor tudat alatt elemzi az illatát. Elemzi: ez a fiú alkalmas-e arra, hogy utódot hozzanak létre együtt. Ha a fiú megfelel, akkor alaposabban megnézi. Ez kölcsönös. Ha külsőleg is tetszenek egymásnak, megismerkednek egymás lelkével.
De mi van akkor, ha a lány vagy a fiú, akit szeretsz, annak a lelke egy másik embernél van? Ilyenkor mi a teendő? (Veled is megtörtént?) Egy idő után visszaszerzed a szerelmed lelkét a másiktól, vagy nem, de barátok maradtok. Vagy ha nem sikerül visszaszerezned a lelkét, akkor is együtt maradtok, mert neked így is kell. Végső esetben elengeded, mert mást nem tehetsz.

Mikor szerelmes leszel valakibe, és az első randira készültök, mind a ketten idegesek vagytok. Tükör előtt aggódtok, mit vegyetek fel, tetszeni fogtok-e a másiknak. Azon gondolkodtok, mit mondjatok, hogy megismétlődjön a találka. De sose aggódjatok azon, hogy mi lesz holnap! Élvezzétek ki az együtt töltött időt, és legyetek őszinték, mert ha elveszítitek, saját lelketeken ejtetek egy mély, hosszú, vérző, lüktető, fájó sebet, ami nehezen vagy egyáltalán nem gyógyul be. A mondás szerint az idő begyógyítja a sebeket, de nem mindig... Mégse féljetek ettől, mert a szerelem nagyon sok mindenre képessé teszi az embert. A viharokban is ki kell tartonotok egymás mellett, mert ezek a szerelmetek próbái. Ha kiálljátok, akkor boldogan fogtok élni egymás mellett.
A szerelem bonyolult, szép, mégis kegyetlen, néha fájdalmas, de ez tesz minket erőssé. Rabbá is tehet, így néha nem látjuk a fontos dolgokat. Nem látjuk a fától az erdőt!
***
HATVANI BRIGITTA, 10. D, TPG: — Ó, az a mámoros szerelem! Megéléséhez, szükség van egy fiúra vagy lányra. Aztán jöhetnek a kényes kérdések: kinek mi az esete, mire bukik. Szerintem ez mindenki esetében más. Van, aki a kemény erős srácokat csípi és olyan is van, aki inkább a visszahúzódó csöndes fiúkra bukik, sok variáció létezik. Ha ez megtörtént, jöhet az ismerkedés, az első randi, melynek legfőbb pontja a csók és mindenki boldog!

Hümm… bárcsak ilyen egyszerű lenne. De mi van akkor, ha a két fél közül az egyiknek maga a randi fogalma is igen távoli nemhogy a csók?! S mikor a sok beszélgetés és nevetgélés után már nincs menekvés és létrejön a randi, akkor jön a gyomorideg. Melynek hátterében a félelem áll, hogy mi lesz, ha a fiú vagy esetleg lány meg akar csókolni, de neked fogalmad sincs, róla hogyan is kell csinálni. S a nagy pillanatban az agyad lelassul, légzésed is majd’ leáll, elhúzódsz attól, akiért majd meg őrülsz, egyszerűen sokkot kapsz. A fiú csalódik és látni rajta a fájdalmat. Majd utána belegondolsz, hogy most mindent elrontottál és megutált az, aki már egy leheletnyire állt tőled. Mikor pedig elváltok, rohansz haza és önkívületi állapotban hívod a barátnőidet, hogy elújságold, mi történt. S ekkor szép lassacskán összeáll a kép és egy új terv fogalmazódik, meg az agyban: „ezt helyre kell hozni”! Ha szerencséd van, már egy héttel később kéz a kézben sétáltok és semmi sem tart vissza attól, hogy megtörténjen az a varázslatos csók, melyre annyira vágytatok. Ez azonban eltörpül amellett a személy mellett, akitől azt kaptad, hisz az egészben ő a legfontosabb és nem csók! Fura egy történet, de mindez igaz, tapasztaltam…

Szerelem-recept

Csak egymásnak élni,

egymást ölelni,

egy életen át egymást el nem engedni,

át egymást ölelni,

egy életen át egymást el nem engedni!

A tüzet kialudni,

nem hagyni,

s a bizalmat mindig-mindig megadni!

ZSIGMOND RENÁTA 9. D, HAJNÓCZY

egymást ölelni,

egy életen át egymást el nem engedni,

át egymást ölelni,

egy életen át egymást el nem engedni!

A tüzet kialudni,

nem hagyni,

s a bizalmat mindig-mindig megadni!

ZSIGMOND RENÁTA 9. D, HAJNÓCZY -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!