SÉTA

2011.12.08. 10:32

Mindig csak nyolc perc

Akik szeretik a különleges, kalandos dolgokat, azok ne hagyják ki ezt a filmet. Én megnéztem.... Ja, hogy melyik moziról is beszélek? A Forráskód című akcióthillerről!

SIPOS NIKOLETT, TPG

A sztori szerint Colter Stevens százados egy száguldó vonaton tér magához, és fogalma sincs, hogyan került oda. Egy Christina nevű ismeretlen nő ül vele szemben, aki viszont a jelek szerint azt hiszi, hogy ismeri őt. A százados a mosdóba menekül, ahol a tükörbe nézve egy másik ember arcát látja, a tárcájában lévő személyi igazolvány alapján pedig Sean Fentressnek hívják, és tanár. Ekkor hatalmas robbanás rázza meg a vonatot.

Vajon hogyan folytatódik a történet? És mi az a bizonyos forráskód? Csak annyit erről, hogy a „Forráskód” fedőnevet viselő szupertitkos program teszi lehetővé teszi, hogy Colter egy párhuzamos valóságban rövid időre felvegye Sean személyiségét a végzet felé tartó vonaton. Ám valahányszor visszatér a szerelvényre, csupán nyolc perce van, hogy megtalálja a merénylőt. Minden alkalommal újabb bizonyítékokra bukkan, s minél többet tud, annál biztosabb benne, hogy meg tudná akadályozni a robbanást — ha egyszer nem futna ki az időből.

Előfordulhat, hogy a film első látásra nem teljesen érthető... Ez esetben javaslom, nézze meg a kíváncsi mozizó még egyszer, s rájön, érdemes volt, mert érdekes. Mint mondtam, azoknak ajánlom, akik szeretik a különleges, kalandos történeteket.

SIPOS NIKOLETT, TPG -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!