SÉTA

2013.01.10. 10:59

Ha rend van mellettem, könnyebben tanulok

Címkék#séta

Akárhányszor ellátogatnak hozzám a barátnőim, mindig elámulnak, milyen rend van a szobámban. Amikor elkezdek mentegetőzni, hogy nem tehetek róla, hogy így érzem jól magam, furcsállva hallgatják.

KONDOROSI FANNI, 10. D, VKG

Azt mondják, ha náluk rend van, nem találnak semmit, sokkal könnyebb, amikor minden „szem előtt van” (azaz szanaszét hajigálva). Lehet, igazuk van, de nekem mégis segít a rend. Valahogy összefüggésben állhat a fejemben lévő renddel, például könnyebben tanulok, ha a dolgaim el vannak pakolva körülöttem.

Az viszont lehet, túlzás, hogy egy csomó feleslegesnek látszó apróság ki van pakolva az asztalomra és a polcokra. Azokat nem lehet elmozdítani, és rosszul esik, ha anyukám elpakolja, vagy szemétnek nézi, és kidobja azokat. Sajnos, a legnagyobb hobbija a lakberendezés, így sokszor nem csak a kisebb tárgyakat, de a bútorokat is átrendezi a szobámban.

Többször előfordult már, hogy hazaértem, fáradtan le akartam rogyni a fotelembe, de a fotel nem volt sehol, az ágy a másik oldalon, és sehol sem láttam a „jelentéktelen apróságot”, mint a szekrény. Az egész szobámat átrendezte. Akármennyire is duzzogok miatta, pár nap után elismertem: praktikusabb az új elrendezés, és jobban mutat így a szobám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!