SÉTA

2013.01.10. 10:59

Radír mellett nosztalgia van a köpenyzsebben

Címkék#séta

A szüleink, nagyszüleink diákéletében az iskolaköpeny viselése természetes volt. Biztos ők sem nagyon szerették, de ma nosztalgiával gondolnak rá.

GULYÁS BENJÁMIN, PILÁK EVELIN, RÓZSA IMOLA, HUMAGI

Néhány általános iskolában ismét van, nálunk is...

Az iskolaköpenynek sok előnye van, de hátránya is. Nem szeretjük, mert egyformává tesz bennünket, unalmas, mert néha szűk, télen nem lehet eléggé aláöltözni, nyári időszakban túl meleg és sorolhatnánk...

Előnye, hogy nem a ruhánkat piszkoljuk össze, hogy zsebeiben elférnek kisebb fontos iskolai kiegészítő tárgyak (zsebkendő, radír, toll, kabala), elmosódnak a társadalmi különbségek, hiszen a köpeny eltakarja, amit alatta hordunk, nem egymás holmiját figyeljük, hanem pl. a szöveggyűjteményt; a fiúk gondolatait sem tereli el az előttük ülő alig-farmer-alig-top, hanem kénytelenek a fizika-vagy matekóra anyagát tanulmányozni.

Mi ragaszkodunk hozzá, mert összetartozást is jelez, mint az ünnepi egyenruha, amit nemcsak évnyitón, évzárón hordunk, hanem a gyakori vizsgákon is. Egyszer mi is nosztalgiával fogunk rá emlékezni, az biztos.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!