SÉTA

2014.03.04. 15:21

Bezzeg férfit nem úgy választunk, mint egy sárga savanyú citromot

Címkék#X

Még soha nem tették fel nekem azt a kérdést, hogy a csokoládét, vagy a gyümölcsöt szeretem jobban. Ha egyszer mégis megtörténne, azt hiszem elbizonytalanodnék és elképzelhető, hogy nem tudnék dönteni.

Kovács Annamária

A lédús finomságokat többnyire a piacon szoktam beszerezni. Még a tömeg lökdösődik, addig én a háttérben állok és ámulok. Elkápráztatnak a színek. A citromsárga, a narancssárga, a zöld, a piros, a lila és még megannyi szemet gyönyörködtető árnyalat. Aztán ott van az illatuk. Az az édeskés, zamatos, fanyar megfogalmazhatatlan aroma. Amikor idáig eljutok, már szinte érzem az ízüket a számban. Ekkor már én is lökdösődök egyet, majd kettőt és választok. Amelyik almák rám mosolyognak, azok kerülnek bele a tasakba. A narancsok leggömbölyűbbikjei is hasonlóan járnak. Aztán ott vannak a kistestvérek, a mandarinok, majd a törpe majmocskák csónakjai, a banánok.

Beállok a sorba és várom, hogy fizethessek. A zöldséges férfi mindig mosolygós és kedves. Azt hiszem ez nála nem üzletpolitika, eredendően ilyen. Elveszi a finomságaimat és az utolsó pillanatban még a kezébe nyomok egy citromot. Ő elveszi, körbenézi a nem túl szép portékát, majd visszateszi a többi közé, kiválaszt helyette egyet, ami még papírban van.

Kicsomagolja és valóban, a kezében lévő csodaszép és tökéletes. Miközben választ nekem, tettetett mogorvasággal, duzzogással sorolja, hogy bezzeg férfit nem így választunk. Alaposan átvizsgáljuk. Megnézzük jobbról, megtekintjük balról. Körültekintőek vagyunk és keressük a tökéletest.
Ahogy megkapom a gyümölcseimet, mosolygok a játékos felháborodáson. Arra gondolok, hibátlan citrom nincsen, ha túl savanyú, csepegtetünk rá egy kis mézet. Tökéletes férfi sincsen, ha keserű vele az élet, mi nők meg tudjuk azt édesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!