SÉTA

2014.03.20. 12:34

Nem szabad elfelejteni az értékeket, s embereket

Egy történelemóra keretében meglátogattunk egy különleges tárlatot.

BALÁZS KINGA, 8. OSZT., SZOLNOKI KZÉ-ZÁI ÉS NÉPTÁNC AMI

A magyarországi holokauszt-emlékév kapcsán kiállítást rendeztek a szolnoki Hit Rendezvényházban a békéscsabai Kner Nyomda kiadványaiból, melyek a Tevan család emlékeit őrzik. Érdekes volt, hogy csoportos kutatómunka keretében kereshettünk választ egy feladatsor kérdéseire. Ebben segítségünkre voltak az érintőképernyős pultok, hangpontok, digitális könyvek, életrajzi tablók. Minden csoport maga választhatta ki a számára megfelelő forrást.


A Tevan család művészi oldalát is megismerhettük a csodálatos ötvös tárgyakon és grafikákon keresztül. Aki hamarabb végzett a munkával, az sem unatkozott, mert interaktív kirakó játékkal tölthette el a fennmaradó időt. A munkánk végeztével a tárlat vezetőjével közösen ellenőriztük a válaszokat, és nagy örömmel töltött el, hogy sikeresen dolgoztunk. Az viszont elszomorított, hogy a Tevan család számos tagját munkatáborba vitték, ahonnan nem tértek vissza. A túlélők Budapestre vagy külföldre menekültek. Az a gondolat fogalmazódott meg bennem, hogy az értékeket létrehozó embereket nem szabad elfelejtenünk és kitaszítanunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!