Sport

2006.09.27. 08:41

A sportcsarnokot és az uszodát is felújítják Berényben

Hatvanmillió forintot költenek idén Jászberényben a hűtőgépgyári sportlétesítményekre. Megújul az uszoda, illetve a sportcsarnok is. Darázs István, a Lehel Sport Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón ismertette terveiket.

Banka Csaba

A tulajdonos képviselő-testület jóváhagyása alapján összesen nyolcvanmillió forint hitel felvételére nyílt lehetősége a társaságnak. A pénz nagyobb részéből a létesítmények felújítását oldják meg. A fennmaradó húszmillió forintot pedig a 2007—2013-as időszakban beadható uniós pályázatok előkészítésére fordítják.
A sportcsarnokban megújul a fűtési rendszer, a világítástechnika, valamint kicserélik a nyílászárókat. A parketta cseréjére nincs szükség, viszont a felújítására igen. A beruházást követően ismét egész évben használható lesz a létesítmény. Az uszodában leginkább a fa tetőszerkezet szorul már felújításra. A húszesztendős építmény hibái lassan már balesetveszélyessé tették az uszodát. A felújítások október 2-án kezdődnek, s várhatóan december 31-ig tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!