Sport

2006.09.29. 13:00

Mumusához látogat a Jászapáti

Szombaton és vasárnap is két-két mérkőzésen lesznek érdekeltek másodosztályú labdarúgó csapataink. Míg ma 16 órakor kezdődnek az összecsapások, holnap már 15 órakor útjára indul a labda.

Gelei József

Hétvégén két csapatunk esetében is felborul a szokott menetrend: a Jászberény múlt heti hazai meccse után ismét otthon szerepel, míg a Szolnok bőcsi kirándulása után ezúttal makó felé veszi az irányt.

Jászberény—Bőcs, vezeti: Erdős József

Immár a nyolcadik forduló következik, ám az újonc berényi gárda még mindig nyeretlen az NB II-es mezőnyben. — Sajnos a sorozatos sikertelenség egyre jobban rányomja bélyegét az együttes teljesítményére. Míg a korábbi meccseken legalább ziccereket doloztunk ki, a legutóbbi találkozón már helyzetünk sem igazán volt — ismerte el csapata gyenge formáját a gárda játékos-edzője, Rácz Róbert. — A héten igyekeztünk az edzésmunkát kihegyezni a támadások pontos befejezésére, de szemmel láthatóan görcsösek labdarúgóim.

Hihetetlennek tűnik, hogy azok a játékosok, akik az NB III-ban párosával rúgdosták a gólokat, most senkitől sem zavartatva, az üres kaput is képtelenek eltalálni. Nincs könnyű helyzetben Rácz Róbert. Egyébként is szűkös keretéből sérülés miatt nem számíthat Majzik és Kónya játékára, valamint a kisárgult Kovácsra. Sőt, Mohácsi is húzódással bajlódott a héten, így még az ő szereplése is kérdéses.

A JSE szombati vendége remekül rajtolt a bajnokságban, ám az elmúlt hetekben megtorpanni látszik. A borsodi alakulat utolsó három meccséből kettőt elvesztett — Putnok (Magyar Kupa) és Szolnok (bajnoki) —, s Karcagon is csupán döntetlenre végzett. Remélhetően nem Jászberényben kezd kilábalni a gödörből.

A tervezett kezdőcsapat: Rácz — Tóth T., Fehér, Szabó Z., Aranyos — Gulyás, Tasi, Lukácsi, Mohácsi (Szász) — Szabó D., Németh Gy.

Vecsés—Jászapáti, vezeti: Gaál Bence

Bár már nem sereghajtó az apáti gárda, még messze van tavalyi formájától. — Csak közhelyeket tudok mondani: nagyon kellenek a pontok, s mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ma győztesen térjünk haza Vecsésről — felelte érdeklődésünkre a jászságiak szakvezetője, Szabó András. — Ugyan legutóbb hazai pályán kikaptunk a Makótól, az látszott, védekezésünkkel nincs különösebb probléma. Fegyelmezett, szervezett visszajátékunkra alapozhatunk, ám építkezni egyelőre még nem tudunk. Két rutinos csatárunk, Horváth Péter és Kotula László egyelőre adós a gólokkal, de remélem, hamarosan ők is elkapják a fonalat. Tajti József meghálálta a bizalmat, remekül védett a Makó ellen, így bentragad a kezdőben. Kérdéses azonban a vádliját fájlaló Kaszás és a bokaszalag-húzódást szenvedett Ragó szereplése.

A Vecsés mumusnak számít Jászapátin, csak a legritkább esetben sikerült megtréfálni a Pest megyeieket a kék-fehéreknek. Most talán valamivel könnyebb dolguk lesz Mosonyi Attiláéknak, hiszen a házigazdák két középső védőjét kiállították legutóbb, így ők nem léphetnek pályára.

A tervezett kezdőcsapat: Tajti J. — Mosonyi, Kiskapusi, Kaszás (Tulák), Murinai — Debreceni, Somodi, Vígh, Ragó — Kotula, Horváth P.

Karcag—Békéscsaba, vezeti: Nagy Róbert

Újabb kemény mag érkezik Karcagra

A labdarúgó NB II. Keleti csoportjában két híres vagy inkább hirhedt B-közép kíséri el csapatát hétről hétre. Az egyik, a nyíregyházi éppen három hete randalírozott a karcagi lelátón. Most a másik, a békéscsabai érkezik ugyan ide, mely egy esztendeje, még a Túrkeve elleni meccsen okozott riadalmat a mezőtúri sporttelepen. Remélhetően a kunsági klub rendezői tanultak a múltkori esetből, s komolyabban felkészülve várják a vendég kemény magot.

Egy-egy kupa-, és bajnoki győzelemmel (Vecsés, Jászberény) melegített a kunsági gárda a viharsarkiak elleni vasárnapi, „hatpontos” összecsapásra. — Bár a Békéscsaba mögöttünk áll a táblázaton, játékosállománya sokkal jobb annál, mint amilyenre eredményeiből következtethetni lehet — intett óvatosságra a karcagiak vezetőedzője, Sándor István. — Egyetlen meccs kivételével mindig szoros csatában maradtak alul, azaz nem árt óvatosnak lennünk. Kocsisra sajnos még mindig nem számíthatok, és Lajkovics sem teljesen fitt, így várhatóan nem változtatok a legutóbbi győztes csapaton. A vendég lila-fehérek mindezidáig egyetlen gól szereztek idegenbeli összecsapásaik alkalmával, ám akkor is vereséget szenvedtek. Talán most sem változtatnak eddigi szokásaikon.

A Karcag gárdája újabb balhés hírében álló szurkológárdát fogad a békéscsaba keménymag személyében. Reméljük, hogy a csabaiak nem süllyednek le a nyíregyházi ultrák szintjére. A nyírségiek karcagi randalírozásának képeit és a kapcsolódó cikket az alábbi linkre kattintva olvashatják: http://www.szoljon.hu/index.php?apps=cikk&cikk=50242&rovat=174

A tervezett kezdőcsapat: Banó — Mitasz, Orosz, Ramos, Kádár G. — Papp E., Zachar, Kádár Zs., Szőke — Gasparik, Bogdány.

Makó—Sz. MÁV Mondi, vezeti: Pető Péter

A Tisza-partiak remekül szerepelnek az idei szezonban idegenben, négy meccsükön nyolc pontot gyűjtöttek. — Legutóbb Bőcsön teljesen megérdemelten diadalmaskodtunk, akár nagyobb különbségű is lehetett volna győzelmünk. Bízom benne, vasárnap folytatjuk eddigi remek sorozatunkat — fejezti ki óhaját a kék-sárgák szakvezetője, Kis Károly. — Reményeimet táplálja, hogy Bardi Gábor Borsodban nem csak gólt szerzett, de a mezőny legjobbja is volt. Ha másik csatárunk, Kalina Tibor is elkapná a fonalat, kevésbé fájna a fejem.

A Makó legutóbb Jászapátin bizonyította be, szervezett, masszív csapat, melynek fejjátéka életveszélyes. Ha a hazaiak magas játékosait sikerül semlegesíteni Baloghéknak, könnyen meglephetik vendéglátójukat.

A tervezett kezdőcsapat: Rézsó — Pintér, Antal, Balogh, Szalai — Almási, Jeney, Szoboszlai, Remili — B. Tóth, Bardi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!