Sport

2006.09.06. 19:53

Szolnoki dzsúdós éremremények

Újabb erőpróbák előtt állnak a juniorkorú dzsúdós hölgyeink, köztük két szolnoki versenyző Hegedűs Dóra és Karakas Hedvig, akik előbb a hétvégi tallini Eb-n, majd októberben a santo domingói világbajnokságon lépnek tatamira.

Varga Csaba

A magyar női junior-válogatott tagjai kellemes helyzetbe hozták Kovács Gábor szövetségi kapitányt: valamennyien alaposan túlteljesítették a világbajnoki és az Európa-bajnoki kiküldetési szintet. A magyar junior válogatott Maros Barbara (48 kg, KSI), Karakas Hedvig (52, Wadokai JC), Hegedűs Dóra (57 kg, Wadokai JC), Kákonyi Ninetta (63 kg, UTE) és Mészáros Anett(70 kg, Atomerőmű SE) összeállításban utazik a két világversenyre.
— Az előírt válogatóviadalokon két érem megszerzése volt a világbajnoki csapatba kerülés feltétele, egy érem és egy pontszerző hely kellett az Eb-csapathoz, ezt a lányok valamennyien túlteljesítették — mondta Kovács Gábor, aki nem mellesleg a Wadokai Judo Club vezetőedzője is.
A fényes eredmények bizakodásra adnak okot, a kapitány elárulta: az öt ifjú csillag a kontinensviadalon akár három érmet is megszerezhet Magyarországnak, de a világbajnokságról is hazatérhet két éremmel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!