Sport

2006.10.05. 09:56

Davis Magyarországon az Olajban játszana

Elköszönt az Olaj csapatától Terrence Davis. A rendkívül szimpatikus sportember barátsággal vált el a szolnoki kosarasoktól, távozásának oka nem képességeiben, hanem makacs sérülésében keresendő.

Pókász Endre

Szomorkásnak induló, de végül vidám búcsú lett Terrence Davis utolsó szolnoki óráiból. A korábban a Honvéd és a Paks színeiben a helyi fanatikusok céltáblájául szolgáló amerikai kosaras gyorsan elfeledtette a Tisza partján, miért is gúnyolták őt a Körcsarnokban. Igazi csapatemberként a szakvezetés elismerését is kivívta, érthető volt, hogy sérülése ellenére visszahívták. Ám az Achilles-ín szakadásából nem tudott gyorsan meggyógyulni, fizikailag még nem bírná a sorozatterhelést. Terrence Davis utolsó magyarországi interjúját a Szoljon.hu-nak adta.

- Hogyan élted meg, hogy nem maradhatsz Szolnokon?

- Mivel szerettem itt játszani, érthetően nehezen. De azt is látni kell, hogy még nem vagyok olyan fizikai állapotban, amilyen szükséges. Saját értékelésem szerint olyan 80 százalékos vagyok, ez pedig nekem sem felel meg. Mindig olyan játékos voltam, aki a maximumra törekedett, csak a munkában hiszek.

- Akkor tüske sincs benned?

- Nincs. Pontosan tudom én is, hogy most nem vagyok még megfelelő állapotban.

- Mit fogsz most csinálni?

- Hazamegyek és kipihenem rendesen a sérülésemet. Utána pedig újra játszani szeretnék.

- Másik magyar csapat nem keresett meg?

- Én nem akarok máshol játszani Magyarországon, csak az Olajban. Jól éreztem magam, nagyszerű volt a köznség. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segített, támogatott, szurkolt nekem. Jó volt itt lenni, remélem, még találkozunk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!