Sport

2006.10.10. 14:49

Szentpéterváron él az egykori szolnoki kedvenc

Az Olajbányász egykori kézilabdakapusa Igor Szemenov legutóbb a tévé képernyőjén tűnt fel a magyar női kézilabda-válogatott kispadján. Tudniillik a szentpétervári világbajnokságon Igor volt a mieink hivatalos tolmácsa. Ezt megelőzően pedig a kirisi női vízilabda-világliga döntőjén látott el hasonló feladatokat. A minap már Szolnokon futottunk össze a hajdani kiváló hálóőrrel.

Varga Csaba

— A gyerekeimet jöttem meglátogatni Magyarországra — magyarázta. — Budapesten két gyermekem, egy fiú egy lány, míg Szolnokon egy fiam él. Fogalmazhatok úgy is, hogy jó volt újra haza jönni. Nekem ez a második hazám, hiszen 13 esztendőt töltöttem a magyarok között. Nevezetesen 1990—2003 között éltem Magyarországon, közben hat csapat kapuját védtem. Az utolsó időszakban a kézilabda mellett dolgoztam is. Három esztendeje döntöttem úgy, hogy  visszatérek szülővárosomba Szentpétervárra.
Mihez kezdett a Néva-parti városban?
 — Testnevelő tanári végzettségem mellett kézilabda-edzői bizonyítványt is szereztem. Sikerült elhelyezkednem. Balszerencsémre a városban megszűnt a kézilabda. A klubot előzőleg egy sörgyár támogatta, azt viszont felvásárolta egy holland vállalat, annak meg nem kellett a csapat. Jelenleg egy kondigépeket forgalmazó cégnél dolgozom. Nem panaszkodom, megélek a munkámból. Úgy látom, nálunk és különösen Szentpéterváron, most könnyebb az élet, mint Magyarországon.  
Hogyan került válogatottjaink közelébe?

Igor Szemenov

Született: 1961.

Magassága: 191 cm

Súlya: 89 kg

Posztja: kapus

Csapatai: Olajbányász, Törökszentmiklós, Hort SE, Gyöngyös, Szarvas, Dunaferr


— A kézilabda- és a vízilabda-világesemény szervezői magyarul tudó önkénteseket kerestek. Én pedig örömmel vállaltam. Tegyük hozzá, a magyarok is szívesen fogadtak, közöttük voltak bőven ismerőseim, például Zsiga Gyula valamikor edzőm volt az Olajnál.
Kinek szurkolt az orosz—magyar meccseken?
 — Higgyék el mindkettőnek, én a magyarokat is nagyon szeretem.
Találkozott régi csapatársaival, barátaival?
—  Amúgy is tartom velük a kapcsolatot, beszélünk telefonon. Most Gulyás Karcsival futottam össze, vele dumáltunk egy jót. Figyelem a földvári csapat eredményeit. Hallottam, hogy Szloska Krisztián a játék mellett bíráskodik is, Baranyi Tónival máris kiváló játékvezetői párost alkotnak az NB I-ben. Sajnos letelt a szabadságom, szerdán már Szenpéterváron leszek. Kérem adják át: szeretettel gondolok mindenkire.

Magassága: 191 cm

Súlya: 89 kg

Posztja: kapus

Csapatai: Olajbányász, Törökszentmiklós, Hort SE, Gyöngyös, Szarvas, Dunaferr -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!