Sport

2007.02.12. 15:11

Szolnokon a Hungarian Open

Sűrű év elé néznek az egyik legkeményebb távol-keleti küzdősport, a kyokushin karate legjobbjai.

SZOLJON

Alekszej Ignasov a magyar K-1 gálán

A jelen egyértelműen legkeményebb küzdősportjának számító K-1 sorozat európai selejtezőjét február 24-én, Budapesten rendezik. A 91 kilogrammos súlyhatár feletti versenyzők között több magyar is szerencsét próbál, jóllehet csak a győztes kap lehetőséget arra, hogy egyenes ágon jusson ki a júniusi, amszterdami Európa-nagydíjra. Onnan szintén csak az első helyezett hivatott a részvételre a hagyományosan Oszakában rendezendő világbajnoki elődöntőn. Az egymillió dollár összdíjazású tokiói finálé rendre több, mint 70 ezer ember előtt zajlik. A GP-kvalifikáción igen jó eséllyel indul harcba olasz, bosnyák, horvát, spanyol, ukrán, angol, cseh és francia riválisok ellen a magyar különítmény: Meiszter Gábor, Brunner Tihamér, Bertalan Zsolt, Varga Péter, Török Dániel és Német Tatár Gábor. A selejtezőt színesítő program keretében különmeccset vív a K-1 legszínesebb alakja, a fehérorosz Alekszej Ignasov (ő az egyetlen, aki kiütötte már a kétszeres világbajnok Sammy Schiltet), és a jövő csillagának számító Karacs Attila.

Tavasszal, Litvániában Európa-bajnokságot, télen, Japánban világbajnokságot rendeznek a stílusirányzat élversenyzői számára. Nem véletlen tehát, hogy a Magyar Kyokushin Karate Szövetség az esztendő egyik legrangosabb viadalát, mely erőfelmérőnek, válogatónak is tökéletesen megfelel, már télen tető alá hozza. Február 24-én a szolnoki Tiszaligeti Sportcsarnok ad otthont a Hungarian Open kumite és kata versenyeinek. Az előzetes nevezések alapján úgy tűnik, nyolc ország legjobbjai lépnek küzdőporondra, s köztük természetesen ott lesznek régiónk válogatott karatékái is. A legnépesebb különítményt a martfűi Victory Kyokushin Karate Klub tudhatja magáénak.
— Öt fiatalt neveztem be a nyílt, nemzetközi versenyre. Kedvező sorsolás esetén bármelyikük dobogóközelbe juthat— felelte érdeklődésünkre a VKKK klubvezetője, az egykori válogatott Stefanovics József.
A legkönnyebbek mezőnyében a tavalyi Hungarian Openen ezüstérmet szerző, junior Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Buzás Gábor, valamint a felnőtt Eb ötödik helyezett Pető Krisztián képviseli a martfűieket. Nagy reményekkel készülődik a megmérettetésre Szűcs Gergő (80 kg), aki az utánpótlás kontinensviadalon szerzett már ezüstérmet. Balogh Zsolt (90 kg) tavaly valamennyi versenyét megnyerte — köztük a junior Európa-bajnokságot is —, így most bizakodva várhatja a felnőttek közötti bemutatkozását. Az ő küzdelmeit különösen árgus szemekkel vizslatják majd a szakemberek, hiszen abban a súlycsoportban lép tatamira, mely igencsak „lyukasnak” számít a magyar válogatottban. Urbán Attila (80 kg) a martfűiek közül az egyedüli induló, aki nem tagja a hazai elit mezőnyének, ám számára éppen ez a viadal biztosít kiugrási lehetőséget.
— Romániában, illetve itthon, edzőtáborban készültek versenyzőim, s formájukat látva nyugodtan várhatjuk a jövő heti megmérettetést. Remélhetően néhányuk kivívja az vilniusi Eb-n való indulás jogát — vélekedett a junior válogatott szakmai munkáját is irányító Stefanovics József.
Erre talán Buzás Gábornak van a legnagyobb esélye, bár a 70 kg-os súlycsoportban a legerősebb a hazai mezőny. Szűcs Gergőnek a kapuvári Bak Sándor és a szolnoki Magna Gergő számít a legnagyobb riválisának itthon, közülük kell legalább az egyiket megelőzni, hogy megváltsa a Litvániába szóló jegyet.

Alekszej Ignasov a magyar K-1 gálán A jelen egyértelműen legkeményebb küzdősportjának számító K-1 sorozat európai selejtezőjét február 24-én, Budapesten rendezik. A 91 kilogrammos súlyhatár feletti versenyzők között több magyar is szerencsét próbál, jóllehet csak a győztes kap lehetőséget arra, hogy egyenes ágon jusson ki a júniusi, amszterdami Európa-nagydíjra. Onnan szintén csak az első helyezett hivatott a részvételre a hagyományosan Oszakában rendezendő világbajnoki elődöntőn. Az egymillió dollár összdíjazású tokiói finálé rendre több, mint 70 ezer ember előtt zajlik. A GP-kvalifikáción igen jó eséllyel indul harcba olasz, bosnyák, horvát, spanyol, ukrán, angol, cseh és francia riválisok ellen a magyar különítmény: Meiszter Gábor, Brunner Tihamér, Bertalan Zsolt, Varga Péter, Török Dániel és Német Tatár Gábor. A selejtezőt színesítő program keretében különmeccset vív a K-1 legszínesebb alakja, a fehérorosz Alekszej Ignasov (ő az egyetlen, aki kiütötte már a kétszeres világbajnok Sammy Schiltet), és a jövő csillagának számító Karacs Attila. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!